מרק מינסטרונה

 
 
עודכן 08:51 06/12/2009
אוכל נענע 10

מרק ירקות איטלקי עשיר, שבבסיסו מתבשלת עצם של פרושוטו המקנה לו טעם מעושן ונפלא

 
 
 
 
 

חומרים (ל:8-10 מנות)

½ כוס שמן זית
2 בצלים, חתוכים לקוביות
3 גזרים, חתוכים לקוביות
4 גבעולי סלרי אמריקני, פרוסים דק
4 פלפלים אדומים ו/או צהובים, חתוכים לקוביות
½ כוס רסק עגבניות;
2 ליטר ציר עוף
½ כרובית, מפורקת לתפרחות קטנות
2 תפוחי-אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
4 קישואים (רצוי זוקיני) בקליפתם, חתוכים לקוביות
1 כוס שעועית לבנה מבושלת
250 גרם פסטה קצרה או קטנה מאוד
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

- מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומטגנים את הבצל על אש קטנה כ-10 דקות. מוסיפים פנימה אגב ערבוב, בזה אחר זה ולפי הסדר, במרווחים של 5 דקות ביניהם, הגזר, סלרי ופלפל.
- מוסיפים את רסק העגבניות או הרוטב לטיגון קצר, ואז מוסיפים את הציר או המים ואת הכרובית. מביאים לרתיחה ומבשלים (לא מכוסה) על אש קטנה כחצי שעה. מוסיפים את תפוחי-האדמה, הקישואים והשעועית ומבשלים 20 דקות נוספות.
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים 10 דקות נוספות. מתקנים תיבול במלח ופלפל ומגישים.

גיוון:

- אפשר להוסיף למרק 500 גרם עד 1 ק"ג עצמות בקר מעושנות, או 300 גרם בשר מעושן, חתוך לקוביות ומטגנים יחד עם הבצל. לא לשכוח להסיר את העצמות מן המרק לפני ההגשה.
- ניתן להמיר את הפרושוטו בעצמות בקר מעושנות או בבשר מעושן.

המתכון באדיבות השף מנה שטרום ל"רדיו רוסקו"

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.