לביבות תפו"א וארטישוק ירושלמי

 
גם טעים וגם בריא
גם טעים וגם בריא צילום: דניאל לילה
 
עודכן 06:58 11/12/2009
אוכל נענע 10

מתכון להכנת לביבות תפו"א בלווית ארטישוק ירולשמי עם אופצייה לגיוון בשלל ירקות

 
 
 
 
 

מצרכים לכ- 20 לביבות ( 6 אנשים):

6 תפוחי אדמה בינוניים
2 ארטישוק ירושלמי בינונייים (לחילופין ניתן להשתמש בגזר, סלק או בטטה)
3 ביצים
1 כוס קמח
1 כפית מלח,חצי כפית פלפל
שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה:

- לגרר בפומפיה את תפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי לקערה גדולה, להוסיף את יתר החומרים ולערבב.
- ליצור כדורים מהתערובת ולשטחם (למחוץ מעט ביד ולסנן את הנוזלים מהתערובת).
- למזוג למחבת כבדה שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן בגובה של 1 ס"מ ולחמם על אש בינונית.
- לטגן את הלביבות משני הצדדים במספר סבבים (תלוי בגודל המחבת) על מנת שלא להוריד את טמפרטורת השמן. לספוג היטב את שאריות השמן בנייר סופג.
- להגיש חם בליווי של שמנת חמוצה או רוטב יוגורט.

טיפ: ניתן להוסיף לתערובת מעט גבינה מלוחה או גבינת עיזים לפי הטעם.

לוח המרת מידות ומשקל >>

יד מרדכי ממליצה על הכנה בריאה יותר של לביבות:

• מומלץ לגוון את תערובת תפוחי האדמה המגוררים במגוון של ירקות נוספים במגוון צבעים, לדוגמה - בטטה, ארטישוק ירושלמי וסלק.
• לתערובת המגוררת מומלץ להוסיף גם עלי ירק ירוקים כגון פטרוזיליה, כוסברה או שמיר המוסיפים טעם וגם מעשירים את ההרכב התזונתי.
• לאחר הגירור יש לסחוט היטב את התערובת מין הנוזלים. ככל שהתערובת תכיל פחות נוזלים פחות שמן זית ייספג בכל לביבה.
• טמפרטורת הטיגון האופטימלית היא 180 מעלות. בטמפרטורה זו תתקבל לביבה שחומה ופריכה. טמפרטורה נמוכה מדי (מתחת ל 150 מעלות) תיפגע ביצירת הפריכות ותגדיל את ספיגת השמן ולכן מומלץ לטגן במנות קטנות בכדי לא להוריד את טמפרטורת השמן.
• מומלץ לטגן את הלביבות במחבת עם תחתית עבה ובחום יציב ולספוג היטב את שאריות השמן לאחר הטיגון.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.