לביבות ארטישוק ירושלמי וחרדל

 
מתכון מנצח
מתכון מנצח צילום: דניאל לילה
 
עודכן 08:50 14/12/2009
אוכל נענע 10

מתכון ספייסי במיוחד של לביבות ארטישוק ירושלמי בתוספת חרדל דיז'ון וטימין , וגם - מתכון משודרג של לביבות

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף לחתיכות ומבושל במי מלח עד התרככות ומסונן היטב
מעט קמח
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
מעט עלי טימין
שן שום כתושה
חלמון אחד
מלח ופלפל גרוס
חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

- למעוך הארטישוק הירושלמי במכשיר של פירה (לא במעבד מזון) ולהוסיף לו יתרת החומרים. לטעום ולתקן טעמים.
- להמיס חמאה במחבת. ליצור לביבות בידיים רטובות ולטגן משני צדדים עד הזהבה.
- להגיש עם רוטב של מעט מיונז עם שמנת מתוקה, מלח, פלפל ומעט עלי טימין.

לביבות תפוחי אדמה – הגרסה המשודרגת

מצרכים:

6 יחידות תפו"א בינוני מבושל כפירה
1 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1 בצל גדול קצוץ
2 חבילות בצל ירוק קצוץ
2 כפות אבקת מרק עוף
1 כף אבקת מרק פיטריות
2 ביצים
חצי כף כורכום
3 כפות קמח
מלח ופלפל
שמן לטיגון

אופן הכנה:

-לקלף ולחתוך את תפו"א לבשל בסיר עם מים חמים עד לריכוך. לסנן ולמעוך לפירה.
- בקערת ערבוב, להניח את הפירה להוסיף את יתרת המצרכים ולערבב היטב.
- במחבת עם שמן לטגן את הלביבות עד להזהבה משני הצדדים.

לוח המרת מידות ומשקל >>
באדיבות רותי קרניאל, מנהלת קולינרית, רשת "ספייסס כלים וטעמים"

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.