סופגניות במילוי בננה

 
מקופף הבננות
מקופף הבננות צילום: יח``צ
 
עודכן 14:19 08/12/2009
אוכל נענע 10

סופגניות שובבות במילוי מפתיע של בננה, בצירוף סירופ שוקולד וגם -מתכון בריא יותר של סופגניות מקמח מלא

 
 
 
 
 

חומרים:

סופגניה מקמח מלא
סופגניה מקמח מלא צילום: יח"צ

בצק סופגניות מכל סוג שהו
בננות חתוכות לפרוסות או חתיכות מוארכות
אבקת סוכר
סירופ שוקולד

אופן הכנה:

- רדדו את הבצק עם מערוך וחתכו רצועות דקות או גלגלו עם הידיים "נחשים" או אפילו צמות.
- עטפו את חתיכות הבננה עד שכמעט לא יראו את הבננה.
- טגנו בשמן עמוק חם.
- פזרו אבקת סוכר או סירופ שוקולד.

סופגניות מקמח מלא

חומרים:

2 כוסות קמח מלא (חיטה ו/או שעורה)
25 שמרים טריים או יבשים
רבע כוס חלב פושר (לגרסה טבעונית או מטעמי כשרות ניתן להשתמש בחלב סויה)
חצי כוס מים פושרים
רבע כוס סוכר
שמינית כוס דבש
רבע כוס שמן
1 ביצה טרופה
חצי כפית קינמון
ריבת פרי טובה
אבקת סוכר
תבנית שקעים

אופן הכנה:

- המיסו את השמרים בקערה קטנה עם החלב ועם חצי כפית מהסוכר והניחו בצד עד התחלת התסיסה.
- נפו כוס מהקמח לתוך קערה גדולה והוסיפו לו את המים, הסוכר, הדבש, השמן, הביצה ואת התבלינים.
- הוסיפו תערובת השמרים וערבבו היטב.
- נפו פנימה את שארית הקמח תוך ערבוב עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. הניחו לו לתפוח במשך כשעה במקום חמים, עד שהבצק נעשה אוורירי. מכיוון שמדובר בקמח מלא, לא תראו תפיחה כפולה כבקמח לבן.
- חממו תנור ל- 170 מעלות ושמנו בחמאה תבנית שקעים. מלאו את השקעים בכדורי בצק ואפו בין 15-20 דקות עד הסופגניות זהובות ורכות ולא בצקיות מדי.
- הזריקו ריבה לסופגניות בעודן חמות והגישו עם אבקת סוכר.

לוח המרת מידות ומשקל >>
המתכונים באדיבות "סוגת"

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.