סופגניה במילוי ערמונים

 
סופגניית הפתעה
סופגניית הפתעה צילום: יח``צ
 
עודכן 14:39 08/12/2009
אוכל נענע 10

סופגניות בניחוחות חורפיים במילית קרם ערמונים ושוקולד לבן

 
 
 
 
 

חומרים ל- 12 סופגניות:

500 גרם קמח
2 ביצים
100 גרם מרגרינה
25 גרם שמרים
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון

חומרים לקרם ערמונים:

0.5 ק"ג ערמונים
1 ליטר שמנת
200 גרם שוקולד לבן
3 כפות אבקת נוגט
2 כפות סוכר חום

אופן הכנה של הסופגנייה:

- מערבבים את השמרים עם 1/4 כוס מים וכף קמח ומשרים כ5 דקות.
- מקציפים את הביצים והסוכר.
- ממיסים את המרגרינה.
- מערבבים את כל חומרי הסופגנייה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ונותנים לבצק לנוח כ -30 דקות.
- יוצרים 12 עיגולים מהבצק, ונותנים לבצק לנוח עוד כ-30 דקות.
- מחממים את השמן ומטגנים את הסופגנייה מכל צד עד לקבלת צבע זהוב.

אופן הכנה קרם ערמונים:

- חורצים את הערמונים ואופים בתנור בחום 200 מעלות 15 דקות, לאחר מקלפים את הערמונים.
- מערבבים את הערמונים עם השמנת, אבקת הנוגט והסוכר ומרתיחים בחום נמוך שתי דקות.
- לאחר שמורדים מהאש, מוספים את השוקולד הלבן ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
- מעברים את הקרם למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחיית קרמית ואחידה.
- מקררים את הקרם ומזלפים לתוך הסופגנייה.

לוח המרת מידות ומשקל >>
באדיבות השף מאיר רוזנברג ל"רימונים גלי כנרת"

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.