לחם עם קשקבל

 
מפיצים שמחה בבית
מפיצים שמחה בבית צילום: יח``צ
 
עודכן 08:49 09/12/2009
אוכל נענע 10

ארז קומורובסקי מגיש לנו מתכון מופלא של לחם מנגולד וקשקבל כבשים עם ניחוחות אפייה משכרים

 
 
 
 
 

חומרים:

2 כוסות קמח מלא מנופה
3 כוסות קמח לבן מנופה
2\1 אגודת עלי מנגולד
200 גרם גבינת קצ'קבל כבשים מגורדת
4 כפות שמן זית כתית מעולה
1 בצל בינוני קצוץ דק
40 גרם שמרים טריים
3\1 3-2 כוסות מים מינראליים
2\1 כפות – 1 כף מלח ים
2\1 כפות פלפל שחור גרוס גס

אופן ההכנה:

- מפרידים את גבעולי המנגולד הלבנים מהעלים הירוקים, קוצצים את הגבעולים וגם את העלים דק.
- מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית. לאחר מספר דקות מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים.
- ממשיכים בטיגון 3-4 דקות. מוסיפים את עלי המנגולד ומורידים מהאש אחרי 2 דקות.
- מתבלים במעט מלח ים ובפלפל שחור גרוס ומניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.
- מערבבים את השמרים עם הקמחים, מוסיפים את גבינת קצ'קבל הכבשים המגורדת ואת המים המינרלים. לשים 5-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים את המנגולד המאודה ואת כף המלח וממשיכים בלישה עוד כ-6-7 דקות עד לקבלת בצק מבריק וגמיש.
- מתפיחים בקערה משומנת ומכסים בניילון למשך כשעה וחצי.
- מחלקים ל-2 כדורים, מתפיחים על משטח מקומח מכוסה במגבת לחה עוד כ-20 דקות. יוצרים
  מהכדורים כיכרות מהודקים היטב ומתפיחים על משטח אפייה מקומח עוד כשעה-שעה וחצי או עד 
  שהכיכרות מכפילות את נפחן.
- אופים בתנור מחומם מראש לטמפרטורת 200 מעלות. עם הכנסת הלחם לאפייה זורקים לתחתית התנור מספר קוביות קרח, כדי שבתנור יהיו אדים.

לוח המרת מידות ומשקל >>
מתכונים נוספים במדור לחמים >>
המתכון באדיבות השף ארז קומורובסקי, טבח ואופה, מטעם "מועצת החלב"

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.