עוגת מוצרט

 
סימפוניית טעמים מופלאה
סימפוניית טעמים מופלאה
 
עודכן 09:12 10/12/2009
שף בהפתעה, ערוץ 10

דודו אוטמזגין מכין יצירת אמנות מתוקה של שכבות מוס שוקולד, מרנג שמתפצפץ בפה וציפוי עשיר של שוקולד מריר

 
 
 
 
 
מצרכים לבסיס:
2 ביצים (100 גרם)
4 כפות סוכר (60 גרם)
1/2 כוס קמח (60 גרם)

מצרכים למרנג:
5 חלבוני ביצה (140 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כוס אגוזים טחונים (100 גרם)
1 כוס אבקת סוכר (100 גרם)

מצרכים למוס:
1 מיכל שמנת להקצפה 32% (250 מ"ל)
100 גרם שוקולד מריר

מצרכים לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
כ- 1/2 מיכל שמנת להקצפה 32% (150 מ"ל)
100 גרם שוקולד לבן להכנת הקישוט

אופן הכנה:
לבסיס
1. מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף יציב,
2. לאחר מכן להוסיף את הקמח בעטיפה.
3. ליצוק לתבנית עגולה קוטר 26
4. לאפות בתנור בטמפ' 200 מעלות במשך 13 דקות.

למרנג
1. מקציפים את החלבון עם הסוכר לקצף יציב.
2. מקפלים בעדינות פנימה את האגוזים והאבקת סוכר.
3. מזלפים שני עיגולים בקוטר 24 על נייר אפייה .
4. אופים בתנור בטמפ' 110 מעלות במשך שעה וחצי.

למוס
1. מביאים מיכל אחד של שמנת מתוקה לרתיחה.
2. יוצקים מעל השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מצננים למשך 24 שעות לפחות.
4. חוזרים על הפעולה עם מיכל שני של שמנת מתוקה עבור השוקולד מריר.

הרכבת העוגה:
1. מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד המריר ויוצקים על בסיס העוגה.
2. מניחים מעל את אחד מעיגולי המרנג.
3. מקציפים את תערובת השמנת והשוקולד הלבן ויוצקים מחצית מהכמות מעל המרנג.
4. מניחים את עיגול המרנג השני מלמעלה
5. יוצקים את מחצית הכמות מוס שוקולד הלבן שנותרה.
6. מכניסים את העוגה למקפיא למשך 24 שעות.
7. מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת המתוקה, מוסיפים את השוקולד המריר, ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
8. יוצקים מעל העוגה ומפזרים באופן אחיד.
9. ניתן לקישוט עם פרח משוקולד לבן.
 
עוד כתבות במדור שף בהפתעה - הקינוחים של דודו אוטמזגין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.