מרק צוואר טלה

 
ניחוחות של חורף
ניחוחות של חורף צילום: דן לב, על הושלחן
 
עודכן 09:15 14/12/2009
קובי בנדלק ועפר אלמליח, Zuppa

מרק עשיר עם צוואר טלה, חומוס, שומר ותערובת ראס אל חנות לחורף אמיתי במיוחד, שניתן בקלות להמיר גם לתבשיל מהביל

 
 
 
 
 

אחת הקדרות החביבות עלינו מבוססת על טלה עם שומר וראס אל-חנות. כדי להפוך אותה למרק, חתכנו את הבשר לקוביות קטנות והוספנו גרגרי חומוס, גרגרי ערער וציר טלה עשיר וארומטי. נוצר מרק סמיך וחורפי, שיכול בקלות להחליף את סיר החמין של שבת.

חומרים ל-8-6 מנות עיקריות:

מלח גס
4 עצמות מוח טלה
1 ק"ג צוואר טלה עם העצמות חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט קמח לקימוח

כ-1/3 כוס שמן זית לטיגון
2 בצלים בינוניים פרוסים לרצועות דקות
4 עלי דפנה
3 גרגרי פלפל אנגלי
6 גרגרי ערער (ג'וניפר) 
חופן אורגנו טרי קצוץ
2 שיני שום חצויות
4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
3 פקעות שומר חצויות לאורכן ופרוסות דק
4 גבעולי סלרי פרוסים בעובי 1/2 ס"מ
80 מ"ל (1/3 כוס) יין אדום
200 גרם גרגרי חומוס, שהושרו ללילה ונשטפו היטב
4 ליטר ציר טלה או ציר עוף
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית שטוחה ראס אל-חנות (תערובת תבלינים מרוקאית)

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- מפזרים מלח גס על עצמות המוח וצולים בתבנית כ-10 דקות עד להשחמה.
- מתבלים את צוואר הטלה במלח ופלפל ומקמחים קלות. מחממים סיר גדול עם 3-2 כפות שמן,
מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג.
- מוסיפים לסיר מעט שמן ומטגנים בצל, עלי דפנה, פלפל אנגלי, גרגרי ערער ואורגנו כ-3 דקות, עד
שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה מבלי שייחרך. מוסיפים גזר, שומר וסלרי
וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב 5-4 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך. 
+ מוסיפים את
עצמות המוח וקוביות הבשר המושחמות. יוצקים יין ומגרדים את תחתית הסיר, כדי ששאריות הבשר
שדבקו לתחתית יימסו לתוך הנוזל. מבשלים עד שהיין מצטמצם כמעט לחלוטין.
- מוסיפים גרגרי חומוס, ציר ותבלינים טחונים ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר על פני
המרק, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 4-3 שעות, עד שהבשר רך ומשתחרר בקלות מהעצם.

גרסת התבשיל: קדרת טלה, חומוס ושומר

משאירים את נתח הבשר בשלמותו, מפחיתים את כמות הציר בחצי ומוסיפים לנוזלי הבישול 2 כפות דבש. לאחר הרתיחה מעבירים את תכולת הסיר לתבנית תנור עמוקה ורחבה, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-4 שעות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד שהבשר רך. 15 דקות לפני תום האפייה מגבירים את חום התנור ל-220 מעלות, מסירים את הכיסוי ונותנים לבשר להשחים מעט. מגישים עם אורז, חיטה, פריקי (חיטה מעושנת) או קוסקוס.

עוד במדור מרקים >>

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.