סופגניות קלאסיות

 
 
עודכן 07:44 16/12/2009
אהרוני, ערוץ 10

אוורירית, תפוחה ומלאה בריבה מתקתקה. קבלו את המלכה הבלתי מעורערת של חנוכה - הסופגניה (בונוס לחג: סופגניות קטנות בזיגוג דבש ולימון)

 
 
 
 
 
מצרכים:
2/3 כוס חלב חם
20 גרם שמרים טריים
3 כפות סוכר
חצי כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגורדת
3 כפות מיץ תפוזים
כף ברנדי או קוניאק
30 גרם חמאה מומסת
ביצה ושלושה חלמונים
450 גרם קמח

אופן הכנה:
- מערבבים את החומרים הנוזליים ביחד ומוסיפים את הסוכר, המלח וקליפת הלימון. מערבלים במיקסר
- מוסיפים בזהירות את הקמח והשמרים. באיטיות
- לשים כמה דקות לבצק חלק
- מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים
- מורידים את נפח הבצק, לשים ביד במשך דקה נוספת ומרדדים לעובי של קצת יותר מסנטימטר
- קורצים עיגולים, מניחים על מגש מקומח, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עוד חצי שעה
- מטגנים בשמן עמוק. מסננים ומספיגים במגבת נייר
- עושים חתך קטן בכל סופגניה ועם שק זילוף מחדירים פנימה ריבה
 
קטנות קטנות אבל טעימות בטרוף
קטנות קטנות אבל טעימות בטרוף
מאותו הבצק של הסופגניות הקלאסיות:

- אחרי שהבצק תפח בקערה, יוצרים כדורים קטנים (4 ס"מ הכדור), מניחים על מגש ומניחים להם לתפוח כחצי שעה
- מטגנים את הכדורים בשמן עמוק

מכינים סירופ של דבש וניל לימון:
- שמים בווק רחב חצי כוס מים, חצי כוס סוכר, חצי כוס דבש, סרט מקליפת לימון ושני מקלות וניל חצויות
- מבשלים עד שמתקבל סירופ סמיך
- מכניסים את הכדורים המטוגנים לסירופ לזיגוג של שתי דקות
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.