מבושל, מוקפץ או אפוי - ברוקולי

 
כשבריאות וטעם נפגשים
כשבריאות וטעם נפגשים צילום: דניאל לילה
 
עודכן 07:44 16/12/2009
אורלי פלאי-ברונשטיין, על השולחן

כשיש גשם הוא בשיאו, מלא טעם ובגוון ירוק עז - ברוקולי עם נתחי סינטה ועגבניות וברוקולי עם גבינות ופירורי לחם. 3 מתכונים מנצחים

 
 
 
 
 
נתחי סינטה עם ברוקולי ועגבניות

4 מנות | 10 דק' הכנה
מוקפץ בטעם איטלקי - השילוש: ברוקולי, שום ועגבנייה לעולם לא יאכזב, ואפשר גם עם פסטה.

400 גרם סינטה בקר חתוכה לרצועות
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
2 ראשי ברוקולי מפורקים לפרחים
2 עגבניות חתוכות לשמיניות
מלח ופלפל שחור טחון טרי

+ מחממים ווק או מחבת גדולה ורחבה עם שמן זית ושום. מקפיצים את הברוקולי דקה-שתיים, מוציאים החוצה ומוסיפים את הבשר. מקפיצים עד ששחום יפה.
+ מחזירים את הברוקולי, מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל ומקפיצים דקה-שתיים, עד שהכל חם ומעלה רחש צלייה וריח.
 
קראמבל ברוקולי

4 מנות | 10 דק' הכנה | 20 דק' אפייה
מי אמר שקראמבל חייב להיות מתוק?

2 ראשי ברוקולי מפורקים לפרחים בגודל אחיד
1/2 כוס פירורי לחם עבים או פנקו
2 כפות שמן זית
1 כף שומשום
3 כפות גבינת פרמזן או פקורינו מגוררת
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור טחון טרי

+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ חולטים פרחי ברוקולי במים רותחים או במיקרוגל 3-2 דקות לריכוך ראשוני. מסננים ומניחים את הפרחים בתבנית חרס או פיירקס.
+ מערבבים פירורי לחם עם שמן זית, שומשום, פרמזן, שום, מלח ופלפל. מפזרים על הברוקולי.
+ שולחים לתנור ל-20 דקות או עד שמזהיב ונהיה פריך.
 
ברוקולי צלוי בשלמותו

4-2 מנות | שעה ורבע הכנה
ההשראה באה מהמנה "תינוקת כרובית" של אייל שני ב"אברקסס צפון".

1 ראש ברוקולי גדול
שמן זית
3 שיני שום חצויות
מלח ופלפל שחור גרוס

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מבשלים ברוקולי בשלמותו במים רותחים או מאדים במיקרוגל לריכוך ראשוני.
+ מניחים על נייר אפייה. מתבלים במלח, פלפל, שום ושמן זית, עוטפים בנייר, ואת החבילה מניחים בפיירקס עם מכסה או עוטפים ברדיד אלומיניום, כך שהאדים לא יצאו.
+ אופים כשעה או יותר, עד שהברוקולי לא סתם רך אלא נמס בפה.
 
ברוקולי או ברוקומיני?
לאחרונה צץ לברוקולי מתחרה אנין ואלגנטי, העונה לשם ברוקומיני. יש לו ראש של ברוקולי וגבעול של אספרגוס. הוא אינו זקוק לחליטה מוקדמת והוא מצטיין במיוחד במוקפצים. ובכל זאת, כשרוצים להתענג על טעמי הברוקולי, עדיף להתמסר למקור.
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.