פטריות אחרי הגשם

 
ארוחה מהירה, טעימה ומזינה
ארוחה מהירה, טעימה ומזינה צילום: דן לב
 
עודכן 10:38 18/12/2009
רות אוליבר, על השולחן

2 מתכונים נהדרים עם פטריות לארוחה זריזה באמצע השבוע - מרק פטריות עשיר וסלט פטריות פריכות ומוקפצות

 
 
 
 
 
מרק פטריות מהיר

6-4 מנות • 25 דק’ הכנה • 2 מרכיבי הפטנט כאן הם תפוח האדמה המגורר ורוטב הסויה - לא תזהו את טעמם, אבל הם יעניקו את הגוון העמוק והמרקם הדרוש למרק

3 כפות שמן זית
2 בצלים חצויים ופרוסים דק
2 שיני שום קצוצות
1 תפוח אדמה מגורר על פומפייה
1/2 כוס יין לבן
3 סלסילות פטריות שמפיניון פרוסות
1 ליטר מרק עוף
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אגוז מוסקט מגורר טרי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות עשבי תיבול קצוצים (תימין, שמיר, אורגנו, בזיליקום)
להגשה:
שמנת חמוצה או יוגורט סמיך (“של פעם”)

- מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל 3 דקות להזהבה. מוסיפים שום ומערבבים. מוסיפים תפוח אדמה ומערבבים עוד דקה, עד שמתחיל להיתפס בקרקעית הסיר.
- יוצקים יין ומערבבים. מוסיפים פטריות ומרק, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות. מתבלים ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים תבלינים, סויה ועשבי תיבול ומכבים את האש. משאירים מכוסה 5 דקות.
- מגישים עם כף שמנת חמוצה או יוגורט.
 
פטריות שמפניון
פטריות שמפניון צילום: Getty Images
הכי טוב סמיך

בחורף אנחנו אוהבים להתענג על מרק עשיר ומשביע, ולפעמים הוא הופך לארוחה שלמה. אם המרק נראה לכם דליל מדי, יש כמה דרכים לעבות ולהעשיר אותו:
1. מוסיפים ירק מגורר ומבשלים עד שהוא מתרכך (לחילופין אפשר להשתמש במחית) - זה יכול להיות ירק שורש כמו לפת או קולרבי, תפוח אדמה ובטטה או אחד הדלועים: דלעת או קישוא.
2. מוסיפים אורז, קוסקוס או פסטה ומבשלים יחד עד לריכוך. יש להתאים את הכמות לנוזל המצוי בסיר - 3-2 כפות לליטר.
3. מוסיפים קטניות מבושלות - עדשים, מאש, חומוס או שעועית.
4. מוסיפים למרק דגנים כמו בורגול, קינואה או גריסים ונותנים להם להתבשל במרק.
 
סלט פטריות פריכות ומוקפצות

4 מנות • ציפוי פרובנסאל - קלאסיקה שראוי לאמץ - מפליאה למקסם כל ירק!

1 סלסילה פטריות שמפיניון שלמות ללא רגליים
4 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
3 כפות פירורי לחם (עדיף טריים או פנקו)
מלח גס
לרוטב:
מיץ מלימון אחד
מלח
4 כפות שמן זית
קורט סוכר
לסלט:
1 חבילה מיקס עלי חסה וירוקים
200 גרם בייבי מוצרלה
4 כפות רוטב צ’ילי מתוק

+ מכינים את הפטריות: מחממים שמן במחבת ומקפיצים פטריות שלמות במשך דקה. מוסיפים שום, פירורי לחם ומלח גס. ממשיכים להקפיץ עוד דקה-שתיים, עד שהפטריות מצופות בפירורים זהובים ופריכים. מקפידים שהן ישמרו על צורה ומרקם יציב.
+ מכינים את הרוטב ומרכיבים את הסלט: מערבבים מיץ לימון עם מלח, שמן וקורט סוכר.
+ מערבבים מיקס עלי חסה עם הרוטב, מסדרים בצלחות ומעל מניחים פטריות ובייבי מוצרלה. מזלפים בעדינות רוטב צ’ילי מתוק ומגישים מייד.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.