עוגיות שקדים ותפוז

 
נהדרות לצד תה חם ביום גשם חורפי
נהדרות לצד תה חם ביום גשם חורפי
 
עודכן 07:56 17/12/2009
מיקי שמו

סופ"ש מתוק - הקונדיטור מיקי שמו מפנק אתכם בעוגיות דקות, פריכות ומלאות ארומה של פרי הדר

 
 
 
 
 
45 עוגיות | חיתוך העוגיות בעזרת גלגלת פיצה הוא פטנט מצוין לעבודה קלה ומדויקת יותר

מצרכים לבצק:
150 גרם חמאה רכה
120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
1 חלמון + 1 כף מים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת דק מ-1/2 תפוז
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)

מצרכים לציפוי:
1 חלבון
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
קליפה מגוררת דק מ-1/2 תפוז

אופן הכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבלים חמאה עם אבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, מוסיפים חלמון ומים, תמצית וניל וקליפת תפוז ומערבלים כ-1/2 דקה, מוסיפים קמח ומערבלים עד לקבלת בצק פירורי. משלימים את העיבוד על משטח עבודה.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
4. מכינים את העוגיות: מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה לעלה בעובי 1/2 ס”מ ומעבירים יחד עם הנייר לתבנית, מברישים את הבצק בחלבון ומפזרים מעל שקדים.
5. מערבבים סוכר וקליפת תפוז בקערית ומפזרים על השקדים.
6. אופים כ-15 דקות עד להזהבה.
7. מוציאים מהתנור ומיד חותכים לקוביות בגודל 3”4 ס”מ. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.

גיוון:
אין לכם תפוז? מחליפים את קליפת התפוז בקליפה מגוררת מלימון אחד.

טיפים:
• לאפייה מדויקת חשוב לרדד את הבצק בעובי שווה.
• חותכים את העוגיות מיד כשהן יוצאות מהתנור בעזרת גלגלת פיצה, חיתוך העוגיות כשהן קרות ישבור את הבצק.

למדור "מתוק לו" של מיקי שמו >>
לוח המרת מידות ומשקל >>
 
עוד כתבות במדור מתכוני העוגות של מיקי שמו
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.