עוגת מוס אייריש קרים

 
 
עודכן 08:35 17/12/2009
שף בהפתעה, ערוץ 10

הקונדיטור דודו אוטמזגין מכין עוגת מוס אייריש קרים עם תחתית של שוקולד לבן ואצבעות מרנג למעלה

 
 
 
 
 
מצרכים לתחתית:
8 חלמוני ביצה (150 גרם)
1/2 כוס סוכר (75 גרם)
6 חלבוני ביצה (165 גרם)
1/2 כוס סוכר (75 גרם)
100 גרם שוקולד לבן

מצרכים למוס:
140 גרם חמאה
240 גרם שוקולד לבן
4 חלמוני ביצה (80 גרם)
1/4 כוס ליקר אייריש (60 גרם)

7 חלבוני ביצה (220 גרם)
1/4 כוס סוכר (60 גרם)
1 מיכל שמנת להקצפה 32% (250 מ"ל)

מצרכים למרנג:
7 חלבוני ביצה (200 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כוס+ 2 כפות אבקת סוכר (200 גרם)

אופן הכנה לתחתית:
1. מקציפים את חלמון הביצה + סוכר, לאחר מכן מוסיפים את השוקולד הלבן המומס פנימה.
2. מקציפים את חלבון הביצה + סוכר לקצף יציב
3. מערבבים את שתי התערובות ביחד, ויוצקים לתבנית קפיץ קוטר 26 .
4. אופים בטמפ' 175 מעלות במשך 40 דקות ומקררים.

אופן הכנה למוס:
1. ממיסים את החמאה, לאחר מכן מוסיפים את השוקולד הלבן.
2. לאחר שהשוקולד הלבן נמס מוסיפים את החלמונים.
3. מקציפים את החלבונים + סוכר
4. במקביל מקציפים את השמנת מתוקה.
5.מקפלים פנימה יחד את כל התערובות.

אופן הכנה למרנג:
1. מקציפים את החלבונים + סוכר לקצף יציב . מוסיפים את אבקת הסוכר בעטיפה.
2. מזלפים את המרנג על מגש עם נייר אפייה לאצבעות קטנות בגודל 3 ס"מ ואופים בטמפ' של 110 מעלות במשך שעה וחצי.

הרכבת העוגה:
1. בתבנית עגולה קוטר 26 מניחים את תחתית השוקולד לבן.
2. יוצקים מעל את תערובת המוס.
3. מכניסים למקפיא ל- 24 שעות.
4. מניחים את אצבעות המרנג בצורת פרח.
5. לקישוט: מפזרים קקאו.


המרת מידות>>
הקינוחים של דודו אוטמזגין>>
שף בהפתעה עם ניר צוק>>
 
עוד כתבות במדור שף בהפתעה - הקינוחים של דודו אוטמזגין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.