ביסקוטי קליפות הדרים

 
עודכן 08:56 19/12/2009
מיכל מוזס, על השולחן

ביסקוטי קליפות הדרים מסוכרות ושוקולד לבן - מתוקים בדיוק במידה ועם פריכות ממכרת שיהיה לכם קשה להפסיק לכרסם

 
 
 
 
 
קשה להפסיק לכרסם
קשה להפסיק לכרסם צילום: דניאל לילה
כ-50 עוגיות | 25 דק' אפייה | 15 דק' ייבוש

מצרכים:
125 גרם חמאה רכה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
2 ביצים
1 כף ליקר תפוזים
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
½1 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
100 גרם תערובת קליפות תפוז וקליפות קומקווט מסוכרות
1 כוס (100 גרם) תערובת אגוזים (קשיו, שקדים, צנובר ופקאן) קלויים קלות
לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן מומס

אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה לקבלת קרם בהיר ומעט אוורירי. מוסיפים ביצים, ליקר וקליפת תפוז מגוררת בהדרגה ותוך כדי הקצפה.
- מנפים לקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים רק עד שנוצר בצק.
- מוסיפים קליפות הדרים מסוכרות ואגוזים ומערבלים עוד כמה שניות, רק עד שהם נטמעים בבצק.
- יוצרים גלילות מוארכות (נקניקים) ומניחים בתבנית במרווחים.
- אופים כ-25 דקות עד שיציב וזהוב מאוד. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
- מוציאים מהתנור וממתינים 10 דקות, או עד שאפשר לפרוס מהן עוגיות בלי שהן יתפרקו. בשלב זה הבצק לא אפוי לגמרי במרכז. חותכים בסכין לחם (משונן) לעוגיות אלכסוניות בעובי 1/2 ס"מ. מסדרים את העוגיות על צידן על רשת או תבנית.
- מחזירים לתנור לייבוש במשך רבע שעה עד שהן קלויות וזהובות.
- מצננים לגמרי וטובלים בשוקולד לבן מומס. מניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתייצב.
- שומרים בקופסה אטומה.

גיוונים:
• במקום לטבול את הביסקוטי בשוקולד מומס, מוסיפים לבצק כוס שוקולד צ'יפס לבנים.
• מחליפים את קליפות התפוזים בקליפות קלמנטינה ופומלה מסוכרות
 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.