עוגיות ריבה

 
קשה להפסיק לזלול מהן
קשה להפסיק לזלול מהן צילום: flickr, sushi ina
 
עודכן 07:44 20/12/2009
אתי אמסלם, על השולחן

עוגיות קלאסיות שגם קטנים וגם גדולים אוהבים. הבצק הפריך הריבה המתקתקה ופשטות ההכנה הפכו אותן מזמן לאחד המתכונים הפופולרים ביותר

 
 
 
 
 
מצרכים:
2 ביצים
2 חלמונים
2 חבילות מרגרינה (400 גרם)
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח
ריבה (תות, משמש)

אבקת סוכר, לבזיקה

אופן הכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). מרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה.
- לשים את כל חומרי הבצק בקערה לבצק אחיד ונעים למגע. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי אחיד.
- קורצים מהבצק עוגיות בעזרת חותכן עוגיות (רצוי לחתוך את הבצק בצורה חסכונית ככל האפשר, כדי להימנע מלישה ורידוד חוזרים של שאריות בצק). קורצים עיגול קטן במרכזן של מחצית מהעוגיות בעזרת אצבעון או פייה של שק זילוף.
- מסדרים את העוגיות בזהירות על תבנית האפייה ואופים כ-25 דקות רק עד שהן מתחילות להזהיב. מניחים לצינון וממתינים עד שהעוגיות קרות לגמרי.
- הרכבת העוגיות: מניחים במרכזה של כל עוגייה ללא החור 1/2 כפית ריבה ומכסים בעזרת עוגיה מחוררת. מהדקים בעדינות. לאחר סיום מילוי כל העוגיות ניתן לפזר אבקת סוכר (לא חובה).
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.