כדורי שוקולד

הדפס
 
נסו להשאיר אותם רגע לבד
נסו להשאיר אותם רגע לבד
 
עודכן 08:05 24/12/2009
מיקי שמו

הם נזללים במהירות ומהווים קונצנזוס בקרב הקטנים והגדולים. מיקי שמו מביא לכם מתכון מנצח לקינוח הממכר + 3 אופציות גיוון לגרסא הקראנצ'ית, האגוזית וההדרית

 
שתפו את הילדים בהכנה. מיקי שמו מכין כדורי שוקולד עם הילדים
שתפו את הילדים בהכנה. מיקי שמו מכין כדורי שוקולד עם הילדים
חומרים ל-40 כדורים:
240 מ”ל חלב (1 כוס)
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר ( 1/2 כוס)
50 גרם אבקת קקאו מנופה (4 כפות גדושות)
1 כפית תמצית וניל או תמצית רום
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
300 גרם ביסקוויטים או עוגיות חמאה (מפוררים גס)

לציפוי:
קוקוס טחון או סוכריות צבעוניות

אופן הכנה:
1. מחממים חלב, חמאה וסוכר בסיר תוך כדי בחישה, עד שהחמאה והסוכר נמסים. מוסיפים קקאו
מערבבים ומביאים לרתיחה. מסירים מן האש, מוסיפים תמצית וניל או רום ומערבבים.
2. יוצקים את התערובת החמה על שני סוגי השוקולד, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
מוסיפים פירורי עוגיות ומערבבים.
3 .עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה עד להתייצבות התערובת.
4. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ, ומגלגלים בקוקוס או בסוכריות צבעוניות.
5. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע, או עד חודש במקפיא.

גיוונים:
גרסה קראנצ'ית: מוסיפים 2 כפות פצפוצי אורז או שברי קורנפלקס לתערובת.
גרסה אגוזית: מוסיפים 1/2 כוס אגוזים גרוסים לתערובת.
גרסה הדרית: מוסיפים 1/2 כוס קליפות הדרים מסוכרות קצוצות לתערובת.

טיפ:
אפשר לשמור את התערובת במקרר עד יומיים. במקרה כזה יש להוציאה מהמקרר כחצי שעה לפני יצירת הכדורים , בקיץ מספיק רבע שעה.

למדור "מתוק לו" של מיקי שמו >>
לוח המרת מידות ומשקל >>

רוצים עוד אופציה להכנת הכדורים הממכרים?

כדורי שוקולד >>
טראפלס שוקולד >>

קטגורית המתוקים >>
 
עוד כתבות במדור מתכוני העוגות של מיקי שמו
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.