לזניית פטריות וגבינות

 
ארוחה בפני עצמה
ארוחה בפני עצמה צילום: flickr startcooking-kathy-&-amandine`s
 
עודכן 07:26 27/12/2009
על השולחן

אל תתנו למראה השכבות האלגנטי להטעות אתכם, מדובר במתכון פשוט להכנה של שכבות פסטה עם גבינות, פטריות ורוטב עגבניות עשיר

 
 
 
 
 
מתכון ל - 6 מנות

מצרכים:
1 חבילה פטריות שמפיניון
1 חבילה פטריות יער
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
30 גרם חמאה
3 כפות קמח
1 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
5 עגבניות טריות, ללא הקליפה והגרעינים
6-5 עלי ריחן טריים
1/2 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
1/2 חבילה עלי לזניה מוכנים לאפייה
1/2 כוס גבינת פרמזן או קשקוול מגוררת
300 גרם מוצרלה טרייה, מפוררת
1 חבילה גבינת ריקוטה

אופן הכנה:
- חותכים גס את הפטריות ומטגנים על מחבת חמה מאוד, עד שיזהיבו. מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש.
- מכינים רוטב בשמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח. מערבבים בחוזקה ומבשלים כדקה או שתיים. מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב, אפשר גם בעזרת מטרפה, ומוסיפים את השמנת. מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש.
- טוחנים בבלנדר את העגבניות, הריחן, הסוכר והשמן. מתבלים במלח ופלפל.
- מסדרים בתבנית משומנת שכבה של עלי לזניה. מניחים חצי מכמות הפטריות ויוצקים עליה חצי מרוטב הבשמל. מפזרים מעט פרמזן. מסדרים שכבה שנייה של לזניה, יוצקים עליה חצי מרוטב העגבניות הטרי, מפזרים את המוצרלה והריקוטה, מלח ופלפל. מסדרים שכבה נוספת של עלי לזנייה ומניחים עליה את יתרת הפטריות. יוצקים מעל את שארית הבשמל והפרמזן. מסדרים שכבה אחרונה של עלים ויוצקים עליהם את שארית רוטב העגבניות.
- אופים בחום של 170 מעלות כ-40 דקות ומגישים.

מעדיפים אותה בשרית? מתכון מנצח ללזניה בשרית >>
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.