פלירטוט עם תות

 
הפרי הסקסי של החורף
הפרי הסקסי של החורף צילום: getty images
 
עודכן 08:16 29/12/2009
אוכל נענע 10

הוא משובב נפש וחושני, משתדך בקלות לכל דבר אבל הוא בעיקר טעים להפליא. לקראת הערב הרומנטי של הסילבסטר, קבלו 3 מתכונים מענגים עם הפרי האדום

 
 
 
 
 
שילוב טעמים מנצח
שילוב טעמים מנצח
סלט עוף עם תותים, חסה ופקאנים
(8 מנות)

מצרכים:
500 גר' חזה עוף, מנוקה ומשוטח קלות
1/4 כוס שמן טיגון
1/2 כוס פקאנים, קלויים
3 כוסות תותים מנוקים, חתוכים לרבעים
1/2 כוס בצל סגול, קצוץ דק
1/2 כוס סלרי, קצוץ דק
1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים
3 כפות חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
1 כפית דבש
500 גר' עלי חסה מעורבת (מסולסלת/עלי בייבי)
מלח – לפי הטעם

אופן ההכנה:
- מחממים את השמן במחבת או בגריל, צורבים את חזות העוף כשלוש דקות מכל צד. מניחים בצד.
- מערבבים את שאר המרכיבים מלבד על החסה בקערה.
- פורסים את חזות העוף לרצועות דקות ומוסיפים לקערה.
- מכסים ומשאירים במרינדה במקרר כשעה.
- מערבבים עם החסות ומגישים.
 
סקונס פריך במילוי ריבת תותים ביתית
סקונס פריך במילוי ריבת תותים ביתית
עוגיות במילוי ריבת תותים
(14 יח')

מצרכים:
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
כף רוזמרין טרי, קצוץ
1/4 כפית מלח
6 כפות חמאה, חתוכה לקוביות
כוס שמנת מתוקה (חבילה אחת)
1/3 כוס ריבת תותים ביתית

לריבת התות:
1 ק"ג תותים, מנוקים
1 מקל וניל, חצוי לאורכו
300 גר' סוכר

לזיגוג:
1/4 כוס מיץ לימון
2 כוסות אבקת סוכר
1-2 כפות מים

אופן ההכנה:
- להכנת ריבת התות הביתית: מגרדים את גרגרי הווניל מהמקל החצוי ומערבבים בקערה עם התותים והסוכר, מועכים קלות.
- מכניסים למחבת גדולה או סיר ומבשלים כ-4 דקות. נפטרים מהקצף ומצננים.
- להכנת הסקונס: מחממים תנור ל-190 מעלות. מכינים תבנית עם נייר אפייה או סילפט.
-מכניסים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הרוזמרין, המלח והחמאה למעבד מזון, ומעבדים ב"פולסים", עד לקבלת תערובת פירורים גסה. מעבירים את התערובת לקערה.
- מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את השמנת, עד לקבלת בצק אחיד.
- על משטח מקומח קלות, מגלגלים מעט את הבצק וחותכים ל-14 חלקים. מגלגלים כל חלק לעיגול (או לכל צורה רצויה אחרת), יוצרים שקע במרכז (בעזרת הבוהן או בעזרת גב כפית).
- ממלאים כל שקע בריבת התות הביתית (כחצי כפית גדולה), ואופים כ - 18-20 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.מניחים להצטנן על רשת מחוץ לתנור.
- להכנת הזיגוג: מערבבים את מיץ הלימון ואבקת הסוכר בקערה ומוסיפים בהדרגה את המים, עד
שהתערובת דלילה מספיק למריחה.
- מטפטפים את הזיגוג על הסקונס (בעזרת כף) ומחכים כחצי שעה להתייצבות.
 
אורז במרקם קטיפתי עם פרוסות תותים מעל
אורז במרקם קטיפתי עם פרוסות תותים מעל
פודינג אורז עם תותים
(6-8 מנות)

מצרכים:
1 ק"ג תותים, מנוקים ושטופים
1 כוס סוכר
1 לימון – גרידה+מיץ
1 ליטר חלב
1 מקל וניל, חצוי לאורכו, ומנוקה מגרגרים (לשמור את הגרגרים)
2 כפות חמאה
1 כוס אורז ארבוריו
קורט מלח גס

אופן ההכנה:
- חותכים את התותים לקוביות בינוניות ומכניסים למחבת. מוסיפים את הסוכר, ומיץ הלימון.
- מחממים על אש בינונית-נמוכה כ-10-15 דקות עד אשר התותים רכים והנוזלים מסמיכים מעט.
מניחים בצד להצטנן.
- מחממים בסיר את החלב, עד שמתחיל לבעבע. מוציאים כוס מהחלב ומניחים בצד.
- מוסיפים לחלב שבסיר את מקל הווניל והגרגרים, ואת אורז הארבוריו.
- מנמיכים את החום ומבשלים תוך כדי ערבוב כ- 20 דקות.
- מוסיפים את שאר החלב, גרידת הלימון, החמאה והמלח. מערבבים היטב ומורידים מהאש. המרקם
צריך להיות נוזלי יותר מריזוטו רגיל.
- מצננים ויוצקים לקעריות הגשה. ניתן להגיש עם פרוסות תותים טריים מעל.

המתכונים באדיבות האקדמיה לפירות

המסעדות והאירועים הקולינרים לערב הסילבסטר >>
ארוחות הסילבסטר היקרות ביותר בעולם >>
המלצות למשקאות מיוחדים שנוצרו לערב רומנטי >>
כיצד מתכוננות המסעדות לערב הגדול >>
מתכונים מתוקים לפתיחת השנה החדשה >>
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.