גולאש הונגרי

 
 
עודכן 08:03 03/01/2010
אוכל נענע 10

הוא לא בדיוק מרק ולא ממש תבשיל והרוטב שלו הוא אחד הדברים הכי מענגים לצד לחם לבן. אחרי שכבש את הונגריה הגולאש נכנס למטבח הישראלי

 
 
 
 
 
השילוב המנצח שבין קוביות הבשר ותפוחי האדמה יוצרים מנה שהיא ארוחה שלמה ומשביעה שלא דורשת פרטנרים לידה. אצלנו בבית, הגולאש הוא בעיקר תבשיל סמיך ומלא בטעמים עזים. הרוטב שמכסה אותו נעלם כבר כשהסיר על האש כשכל אחד טובל בו את הלחם (רק כדי לבדוק אם הרוטב מספיק מתובל כמובן). אם אתם אוהבים את הגולאש שלכם דווקא בגירסת המרק, הוסיפו לו נוזלים (מים או מרק) ותקנו תיבול בהתאם. והכי חשוב, על תוותרו על החריף.
 
רכיבים ל- 4-6 סועדים:
½ ק"ג קוביות צ'אך בגודל 1X1 ס"מ
3 כפות שמן קנולה
½1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
קורט אבקת צ'ילי טחון
1 עלה דפנה
¼ כפית זרעוני קימל או קימל טחון
¼ כפית מיורן יבש או טרי
2 עגבניות קלופות מרוסקות (ניתן מקופסא 400 גר')
1 כף גדושה רסק עגבניות
6 כוסות מרק עוף
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
להגשה: פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר כבד ומטגנים קלות את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ובוחשים מעט. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה.
2. מוסיפים את קוביות הפלפל הירוק והאדום וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מס' דקות ומתבלים. מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות ומטגנים כ- 10 דקות נוספות על להבה נמוכה.
3. מוזגים לסיר את מרק העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה לנמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כ- 3/4 שעה תוך שמירה על בעבוע בינוני קל.
4. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל כ- ½ שעה נוספת עד לריכוך מלא של הבשר. אם הנוזלים מצטמצמים מדי ניתן להוסיף מעט מים לדילול התבשיל. לפני ההגשה משלימים טעמים מפזרים מעל המרק פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם מאוד.

להגשה:
המרק סמיך ועשיר ויכול להוות מנה עיקרית. מומלץ להגיש עם כיכר לחם שחור כפרי

המתכון באדיבות "אדום אדום"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.