תבשיל קציצות בשר

הדפס
 
 
עודכן 09:04 04/01/2010
אוכל נענע 10

מתכון עם ניחוחות חורפיים במיוחד שמהווה ארוחה שלמה - תבשיל קציצות בשר בקר עם גרגירי חומוס ולימון כבוש

 

חומרים לתבשיל:

1 שקית גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים 'סנפרוסט' (800 גרם)
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ גס
2 עגבניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 כף שטוחה סוכר
2 כוסות מים
2 כפות גדושות של לימונים כבושים, קצוצים גס
1 כפית גדושה של פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס

חומרים לקציצות:

600 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 ביצה
1/3 כוס פירורי לחם
קליפה מגוררת מלימון אחד
מלח
פלפל שחור גרוס
1/4 כוס שמן קנולה לטיגון

להגשה:
1/3 כוס פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה

אופן ההכנה:

- לקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות ויוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ.
- מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן, מטגנים את הקציצות עד הזהבה קלה ומעבירים לנייר סופג.
- לתבשיל: מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן, בצל, עגבניות וסוכר ומאדים תוך כדי בחישה כ-5 דקות, עד התרככות הבצל.
- מוסיפים מים, לימונים כבושים, פפריקה, גרגירי חומוס, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מניחים את הקציצות בסיר ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20-15 דקות, עד שהקציצות מוכנות.
- מפזרים פטרוזיליה או כוסברה ומגישים.

עוד מתכונים במדור בשר >>
לוח המרת מידות ומשקל >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.