במיה בעגבניות

 
אדום עולה
אדום עולה צילום: אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages.com
 
עודכן 10:02 06/01/2010
גליון 101, על השולחן

במיה טרייה בתוספת מרווה, ציר עוף ועגבניות. תוספת נפלאה על אורז לצד עוף או בשרים

 
 
 
 
 

חומרים:

2 ק"ג במיה יפה ומוצקה
שמן זית לטיגון
שום כתוש
1/2 ק"ג עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות
מרווה קצוצה
מיץ מלימון אחד
מעט ציר עוף
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

אופן הכנה:

- קוטמים את קצוות הבמיה, ונזהרים שלא לפצוע את הבמיה (הריר ייתפרץ החוצה). מייבשים כחצי שעה בשמש, כדי לסלק את הריריות.
- מטגנים את הבמיה בשמן זית, מוסיפים שום, עגבניות, מרווה, לימון וציר שיספק נוזל לבישול.
- מתבלים במלח ופלפל.
- לאחר כ- 20 דקות כדאי לטעום ולהחליט האם להמשיך לבשל. זמן הבישול תלוי בטריות הבמיה ובמידת העשיה הרצויה (יותר נגיס או יותר עיסתי), ניתן להמשיך את זמן הבישול עד 40 דקות.

עוד תוספות במדור >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.