בראנץ' מפנק

 
נפגשים בשבת
נפגשים בשבת צילום: דניאל לילה
 
עודכן 12:38 07/01/2010
יוסי מסילתי, על השולחן

ככה זה אצלנו בים התיכון - החורף לא תמיד מורגש בשמיים, אבל תמיד תמצאו אותו בארגז הירקות. יוסי מסילתי, השף של “טאצה ד’ורו” עם שלושה מתכונים מפנקים במיוחד

 
 
 
 
 

זה קורה לי לפחות פעם אחת מדי חורף: החזאי מבטיח סופ”ש גשום, ואני יודע שהשבת הזו אני נשאר למשמרת בוקר במסעדה. כדי להתנחם, אני מזמין כמה חברים לבראנץ’ חורפי. אני מדמיין אותם בסוודרים, אוכלים מתוך מחבתות מעלות אדים, הרעש שלהם מחריש אפילו את הגשם.
אבל אי אפשר לסמוך על החורף הישראלי. בדרך כלל מופיעים עשרה חברים בגופיות, ובעקבותיהם כמה עשרות סועדים שהחליטו לנצל את יום הקיץ הפתאומי. חורף ים תיכוני הוא לא שלג ואח בוערת, אלא חומרי גלם של חורף. אחרי הגשם הלימונים מלאי מיץ, הסלקים סגולים יותר והשומר מתוק ורך. אני מכין גם מנות כבדות יותר, כמו תבשיל פריקי או לחמניות שוקולד. הגשם יכול להפתיע בכל זאת, אתם יודעים.

 

סלט שורשים

טיול שורשים
טיול שורשים צילום: דניאל לילה

השורשים הם הירקות של החורף. הם עתירים בטעם, ואפשר לאכול אותם נאים או מבושלים. כאן שמן זית ולימון כובשים אותם כבישה מהירה, כך שטעמם ופריכותם נשמרים. לתוצאות אופטימליות חשוב החיתוך למקלונים דקים (ז’וליינים).

חומרים ל-6-4 מנות:

2 סלקים קלופים וחתוכים למקלונים דקים
2 קולרבי בינוניים קלופים וחתוכים למקלונים דקים
2 פקעות שומר חתוכות לרבעים ופרוסות דק
4 גזרים גדולים קלופים וחתוכים למקלונים דקים
1/2 צרור גבעולי סלרי עם העלים שטופים היטב וקצוצים דק
צרור פטרוזיליה כולל גבעולים קצוץ דק
1/3 כוס מיץ לימון
4 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
50 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס

אופן הכנה:

- שמים את כל החומרים בקערה למעט אגוזים ומערבבים בידיים, כדי שהירקות יספגו היטב את שמן הזית ומיץ הלימון. מוסיפים אגוזים ומגישים מייד.

 

מחבת של נקניקיות מרגז וירקות

פשוט וטעים במחבת
פשוט וטעים במחבת צילום: דניאל לילה

מנה פשוטה, שמזכירה לי את מסעדות הפועלים בספרד. חגיגה צבעונית ופיקנטית של ירקות פריכים ונקניקיות חריפות.

חומרים ל-2 מנות:

1/4 כוס שמן זית
3 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ מזן דזירה) קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ
1 בצל סגול פרוס דק
6 נקניקיות מרגז חתוכות למקטעים באורך 2 ס”מ
מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
מעט אריסה (לא חובה)
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:

- מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים תפוחי אדמה ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהם זהובים בחוץ ורכים בפנים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגבירים את הלהבה, מוסיפים פלפלים ומטגנים עד לחריכה קלה. מוסיפים בצל ומטגנים עד הזהבה. מוציאים את הפלפלים והבצל לצלחת.
- מוסיפים את הנקניקיות למחבת ומטגנים עד להשחמה. מחזירים את הירקות למחבת, מתבלים במלח, פלפל ואריסה ומקפיצים כ-2 דקות.
- מפזרים פטרוזיליה מעל ומגישים חם.

 
 

שומר עם לימון צרוב ותימין

שומר צרוב
שומר צרוב צילום: דניאל לילה

במקום לסחוט את הלימון אני חותך אותו לרבעים וצורב עם השומר בתנור. כך השומר מקבל את הארומה הנפלאה של קליפת הלימון. רבעי הלימון הצרובים מצוינים גם לתיבול דגים.

חומרים ל-5 מנות:

3 פקעות שומר קטנות חתוכות לאורך לרבעים
1 ראש שום מחולק לשיניים לא קלופות
45 מ”ל (3 כפות) שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
5-4 ענפי תימין
2 לימונים חתוכים לרבעים לאורכם

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מערבבים את כל החומרים בקערה ומסדרים בתבנית.
- אופים כ-10 דקות עד הזהבה.
- מגישים בטמפ' החדר.

 

ברוקומיני ואספרגוס ברוטב הדרים ושמנת

הרוטב המקורי הזה, עם החמצמצות העדינה והניחוח של שלושה סוגי פרי הדר, מתאים גם לירקות צלויים אחרים כמו שומר, כרובית וגזר ואפילו לדגים ופירות ים.

חומרים ל-4 מנות קטנות:
1 חבילה ברוקומיני (או ברוקולי)
צרור אספרגוס
1 כף מלח
לרוטב:
1 כוס מיץ מנדרינות סחוט טרי
1/2 כוס מיץ אשכוליות אדומות סחוט טרי
2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כוס שמנת מתוקה
מלח

אופן הכנה:

- חולטים את הירקות: מביאים סיר עם מים וכף מלח לרתיחה. מכינים במקביל קערה עם מי קרח לעצירת הבישול. חולטים ברוקומיני 8-4 דקות, בהתאם לרמת הפריכות שאתם מעדיפים, ומעבירים למי קרח. מסננים ומייבשים.
- מוסיפים לסיר אספרגוס וחולטים כ-3 דקות. מעבירים למי הקרח, מסננים ומייבשים.
- מכינים את הרוטב ומגישים: מביאים את מיצי ההדרים לבעבוע עדין בסיר קטן ומצמצמים כ-10 דקות, עד שכ-2/3 מהנוזלים מתאדים. מוסיפים שמנת ומבשלים בבעבוע עדין 5 דקות נוספות, עד שהרוטב מצטמצם בחצי. מתבלים במלח ומצננים לטמפ' החדר.
- יוצקים מרוטב ההדרים על צלחת הגשה, מסדרים מעל ברוקומיני ואספרגוס ומגישים.

אורז עם ירקות וטופו >>
קיש עם עגבניות שרי >>
סלט טבולה בורגול וקינואה >>

 
עוד כתבות במדור ירקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.