מתכון למקלות קרקר

 
פריכות מעודנת
פריכות מעודנת צילום: אילן נחום
 
עודכן 06:18 08/01/2010
ברי סייג, “טאטי”, על השולחן

קרקרים פריכים מבצק חמאה מעוטרים בשומשום, קצח וניחוח של שום. זהירות ממכר

 
 
 
 
 

חומרים ל-50-40 קרקרים:

240 גרם חמאה רכה
16 גרם (כף + כפית) מלח
400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן
40 גרם (1/4 כוס) שומשום
40 גרם (1/4 כוס) קצח
2 כפות תימין טרי קצוץ
1/2 כף רוזמרין טרי קצוץ
2-1 שיני שום קצוצות
1/4 כוס עירית קצוצה
80 מ”ל (1/3 כוס) מים קרים
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
120 מ”ל (1/2 גביע) שמנת חמוצה
לציפוי:
שמן זית
שומשום וקצח לזרייה

אופן הכנה:

- מערבבים את כל החומרים, למעט השמנת המתוקה והחמוצה והמים, במיקסר עם וו לישה עד לקבלת פירורים.
- מוסיפים מים, שמנת מתוקה ושמנת חמוצה ולשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעלה בעובי 2-1 מ”מ. מורחים בעדינות שמן זית ומפזרים שומשום וקצח. חותכים למקלות ברוחב 1 ס”מ ואורך 10 ס”מ. מעבירים לתבנית בזהירות, בלי לפגוע בשלמות הנייר, מכסים בנייר אפייה נוסף ומניחים מעל תבנית נוספת כמשקולת למניעת תפיחת הבצק.
- אופים 20 דקות עד הזהבה.

לוח המרת מידות ומשקל >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.