מתכון: טרייפל היער השחור

 
עודכן 07:38 09/01/2010
יעל לנדסמן סבריאגו, על השולחן

קינוח רטרו שהופך ללהיט בהגשה אישית עם דובדבנים, ליקר, טורט קקאו וקרם יוגורט

 
 
 
 
 
רטרו בהגשה אישית
רטרו בהגשה אישית צילום: דן לב

כדאי להשתמש ביוגורט בעל מרקם סמיך כמו יוגורט יווני מחלב בקר. אם תמצאו בחנויות האפייה או במעדניות צנצנת Amarena Fabbri - דובדבנים איטלקיים בסירופ שקדים מעולה - תזכו לגיוון נהדר במקום חלק מסירופ הדובדבנים במתכון.

חומרים ל-8 כוסות (בנפח 200 מ”ל כל אחת):

לטורט קקאו:
140 גרם (1 כוס) קמח מנופה
1 כף אבקת קקאו (רצוי הולנדי)
170 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
קורט מלח
3 חלמונים
1/3 כוס מים
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
4 חלבונים בטמפ’ החדר
קורט אבקת קרם טרטר (לא חובה)
לקרם יוגורט:
5 גביעים (900 מ”ל) יוגורט יווני
6 כפות סוכר חום
לסירופ דובדבנים:
500 גרם דובדבנים קפואים
1/4 כוס סוכר חום (או 1/4 כוס סירופ אגבה אורגני)
1/4 כוס מים
4 כפות קירש, ליקר דובדבנים או רום
להרכבה:
מעט קירש או רום
אבקת קקאו
פניני שוקולד קראנץ’ או שוקולד מגורר

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות מלבניות בנייר אפייה.
- מכינים את הטורט: מערבבים קמח, קקאו, 140 גרם סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה גדולה.
- טורפים חלמונים, מים, שמן ותמצית וניל בקערה נפרדת. מוסיפים את תערובת החלמונים לקערת הקמח וטורפים לתערובת חלקה ללא גושים.
- מקציפים חלבונים ואבקת קרם טרטר בקערת מיקסר במהירות בינונית עד למראה קצפי. מוסיפים בהדרגה את הסוכר הנותר ומערבלים במהירות גבוהה עד לקצף יציב אך לא יבש. מקפלים בהדרגה את קצף החלבונים אל תערובת החלמונים והקמח.
- מחלקים את המסה בין התבניות ומשטחים לגובה של ½1 ס”מ בעזרת קלף או לקקן.
- אופים כ-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ בטורט יוצא יבש. מצננים בטמפ’ החדר ומעבירים למקרר מכוסה בניילון נצמד.
- מכינים את קרם היוגורט: מוזגים יוגורט לקופסה או לקערה רחבה ומפזרים סוכר בצורה אחידה (לא לערבב). מכניסים מכוסה למקרר לשעתיים לפחות. לפני הרכבת הטרייפל מערבבים קלות את הסוכר שנמס אל תוך היוגורט.
- מכינים את סירופ הדובדבנים: מבשלים דובדבנים עם סוכר חום ומים בסיר, עד שהדובדבנים מתרככים בלי לאבד את צורתם. מסננים את הדובדבנים מהנוזלים.
- מחזירים את הנוזלים לסיר, מביאים לרתיחה, מוסיפים קירש ומבשלים 15 דקות על להבה בינונית. מסירים מהאש ומחזירים את הדובדבנים. שומרים במקרר שעתיים לפחות.
- מרכיבים את הטרייפל: חותכים את הטורט המקורר לעיגולים בעזרת רינגים או כוס גדולה (אפשר גם לחתוך פיסות אקראיות ולסדר אותן בצפיפות בכוס). מתחילים עם מעט קרם יוגורט בתחתית הכוס, מניחים טורט, מרטיבים במעט קירש או רום, מסדרים מלמעלה דובדבנים עם מעט מהסירופ ויוצקים שוב יוגורט. חוזרים על השכבות שוב ומסיימים ביוגורט. מפזרים קקאו עם פניני שוקולד קראנץ’. אפשר להגיש מייד או לקרר כמה שעות (בלי הקקאו והשוקולד) להעצמת הטעמים.

לוח המרת מידות ומשקל >>
טורט עקיצת הדבורה - לא רק בראש השנה >>
כדורי שוקולד של מיקי שמו >>

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.