מתכון: מרק בטטה מהיר

הדפס
 
 
עודכן 07:18 11/01/2010
אוכל נענע 10

השף משה שגב עם מתכון מהיר למרק בטטה פיקנטי בתוספת אגוזי קשיו וכוסברה

 

רכיבים לסיר מרק משפחתי:

3 בטטות גדולות (950 גרם) מקולפות וחתוכות לחתיכות גסות
1 כוס מלאה (350 גרם) בקוביות גסות של דלעת
3 ליטר מים חמים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פתיתי מלח שחור
1כפית פתיתי מלח צ'ילי
1/2 כוס עלי כוסברה או עלי פטרוזיליה טריים
1/2 חופן של אגוזי קשיו קלויים וטחונים לאבקה
2 כפות שמן זית להגשה

אופן ההכנה:

- מכניסים לסיר את כל הרכיבים למעט צמחי התבלין הטריים ואגוזי הקשיו ומביאים לרתיחה.
- מבשלים במשך שעה על להבה בינונית. מוסיפים לקראת סוף הבישול את צמחי התבלין הטריים ומכבים את האש כאשר הבטטה רכה לגמרי.
- טוחנים את תערובת המרק בעזרת בלנדר יד, עד לקבלת מרק קרם חלק.
- מעבירים לקערות הגשה יפות, בוזקים מעל שמן זית, מתבלים במעט פתיתי מלח שחור, פתיתי מלח צ'ילי וכמובן אבקת קשיו.

הטיפ של שגב:
יש לטחון בבלנדר יד וכך לא צריך להעביר את הכל למעבד מזון או לבלנדר רגיל. לטובת הבטיחות, כאשר טוחנים נוזל רותח, מומלץ לכסות את הבלנדר במגבת. שיטה בטוחה וקלה נוספת היא לטחון את הכל כאשר המרק התקרר.

המתכון באדיבות השף שגב משה לחברת המלח לישראל.

מרק כתום >>
מרק סלק >>
מרק מינסטרונה >>
מרק אפונה >>

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.