מתכון: ממולאים

 
 
עודכן 08:43 12/01/2010
המתכון של רחל

מדובר בעניין של מסורת - סבתא עשתה, אמא עשתה ועכשיו הלפיד עבר אליכם. מתכון ממולאים עם בצל, כרוב ופלפל או כל ירק אחר שתבחרו, שניתן למלא בכל טוב

 
 
 
 
 

חומרים לשישה סועדים:

1/2 ק"ג בשר בקר מובחר טרי טחון
כוס אורז שטוף במים
2 בצלים קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
2 עגבניות אדומות מגורדות
1/4 כוס שמן סויה

תבלינים:
כפית פפריקה אדומה
פלפל שחור לפי הטעם
כפית כורכום
כוס צי עוף

מרכיבים לרוטב:
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף מרק בצל
1/2 כוס רכז רימונים
2 כוסות ציר בקר חם
2 כוסות מים רותחים

תבלינים:
כפית פפריקה אדומה
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
1 כוס ציר מרק עוף

אופן הכנת הירקות למילוי:

בצל: מקלפת את הבצל, עושה חתך לאורכו של הבצל – אך לא לחתוך לחצי. להרתיח במים חמים כ-10 דקות וקליפות הבצל פתחים אחד אחד.
כרוב: מוציאים את הליבה של העלים ושמים כרוב במקפיא ליום או יומיים. מוציאים מהמקפיא ושמים במים להפשרה (לא משנה אם רותחים, פושרים או קרים).
פלפל: מרוקנים את הליבה של הפלפל על כל הגרעינים בחיתוך סכין מהחלק העליון.

אופן הכנת המנה:

- בקערה נפרדת מערבבים את המוצרים להכנת המילוי
- משפרים טעם במידת הצורך (מלח ופלפל) וממלאים את הירקות שהכנו מראש במילוי
- בקערה נפרדת מערבבים את כל המרכיבים להכנת הרוטב.
- בסיר נפרד מסדרים בצורה הדוקה את כל הירקות הממולאים. מוסיפים מעל את תערובת הרוטב, מכסים בצלחת בכדי ליצור לחץ על הממולאים.
- מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ 40 דקות.

המתכון באדיבות רחל – מסעדת "אי זוגי" של השף איתן מזרחי.
תבשיל קציצות בשר >>
חמין לשבת >>
תבשיל בשר עם חצילים >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.