מתכון: מרק בורשט

 
מרק בורשט
מרק בורשט צילום: fotolia
 
עודכן 09:12 17/01/2010
אוכל נענע 10

מתחילים את השבוע עם מתכון מאמא רוסיה, שממתין בקוצר רוח שהגשם יבוא

 
 
 
 
 

לפחות 10 כוסות מים
150 גר' שעועית לבנה
700 גר' בשר בקר
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
3 עגבניות קלופות קצוצות
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמיר קצוץ
1 גזר גדול מגורד
1 סלק אדום בינוני מגורד
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1 פלפל אדום קצוץ
300 גר' כרוב לבן חתוך דק
½ פלפל חריף
מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי, שמן.

אופן ההכנה:

- משרים את השעועית במים למשך הלילה, שוטפים, מוסיפים מים ומבשלים עד רכות
- מבשלים את הבשר בסיר גדול עד שהבשר רך
- מוסיפים את השעועית עם הנוזלים לסיר עם הבשר ומוסיפים את תפוחי האדמה
- מחממים מחבת ומטגנים בצל, מוסיפים את הגזר, הסלק האדום, הפלפל האדום, העגבניות ומאדים
   תוך כדי ערבוב עד שהירקות יתרככו. מוסיפים את הירקות מהמחבת לתוך הסיר, מוסיפים כרוב, 
  פלפל חריף, תבלינים ומבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות.
- מוסיפים פטרוזיליה, שמיר ושום, מרתיחים 2 דקות, מכסים את הסיר ומכבים את האש.
- לצמחונים: אפשר להכין מרק בורשט ללא בשר ובסוף להוסיף כף שמנת חמוצה.

המתכון באדיבות סוף שבוע של צלילים ומאכלים מהמולדת הרוסית הקלאסית, מלון פסטורל בכפר בלום, 28-30 בינואר.

לוח המרת מידות ומשקל >>
מרק תירס >>
מרק סלק >>
מרק מינסטרונה >>
מרק עוף >>

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.