מתכון: קדירה חורפית

 
 
עודכן 09:38 18/01/2010
יוסי מוצניק

יוסי מוצניק מהערבה, שולח לנו את המתכון שלו לפויקה חורפי ומהביל. למי שאין ברשותו סיר פויקה, המתכון מצליח בכל סיר גדול עם שלל ירקות ופרגית

 
 
 
 
 

החומרים:

10 חתיכות פרגית נקייה
3 בצלים
3 פלפלים אדומים
3 פלפלים צהובים
1 פלפל חריף קטן (לא חובה)
2 עגבניות גדולות
4 תפוחי אדמה
3 בטטות מתוקות
שמן זית
תבלינים לפי הטעם (מלח, פלפל, זעתר)
תבלינים טריים (רוזמרין, מרווה)
בקבוק בירה

אופן ההכנה:

- לוקחים את הבצלים, קוצצים ומכניסים לפויקה להשחמה (עם שמן זית כמובן).לאחר מכן מכניסים את בשר הפרגית למעט זמן לצורך אטימה.
- את שאר הירקות חותכים לקוביות בינוניות, מכניסים לתוך הפויקה, מוסיפים בירה, תבלינים לפי הטעם ותבלינים טריים.
- מביאים לרתיחה ונותנים לזה להתבשל במשך שעה וחצי לשעתיים בבעבוע איטי (כדי לא לשרוף הכל).
- במשך כל הבישול בודקים את מצב הנוזלים בסיר (אם יש יותר מדי נוזלים ניתן לאדות על ידי פתיחת הסיר).

המתכון במסגרת התערוכה החקלאית בחצבה, שתתקיים בין התאריכים 27-28 בינואר. יוסי מוצניק, יליד חצבה (1969), נשוי+3 ילדים, חקלאי המגדל פלפלים צבעוניים ליצוא, קישואים לשוק המקומי ועוד.

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.