מתכון לעוגת גזר

הדפס
 
 
עודכן 09:06 20/01/2010
שמרית גולדברג

קבלו קריצה לט"ו בשבט עם עוגת גזר איכותית ומעודנת, בתוספת אגוזי מלך, אוכמניות, גרעיני חמניה ודלעת

 

חומרים:

4 ביצים
1 ורבע כוס שמן קנולה
2 כוסות סוכר דמררה
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
2 כפיות קינמון
2 כפיות מחוקות א. אפייה
1 כפית מחוקה א. סודה
6 גזר מגורד בפומפייה דקה

לגרנולה:
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
50 גרם צימוקי אוכמניות
30 גרם גרעיני דלעת לא קלויים
30 גרם גרעיני חמניה לא קלויים

אופן ההכנה:

- מגרדים את הגזר בפומפייה דקה ושמים בצד.
- בקערת מיקסר, שמים את השמן, סוכר וביצים ומערבלים במהירות נמוכה עד קבלת תערובת חלקה.
- בקערה נפרדת, מנפים את כל החומרים היבשים ומערבבים לתוך תערובת השמן.
- יוצקים פנימה את הגזר ומערבלים 2 דק' עד שהכול מתערבב.
- להכנת הגרנולה: מערבבים בקערה קטנה את האגוזים, צימוקים והגרעינים. מכניסים לתערובת, מלבד שתי כפות ששומרים לציפוי.
- מעבירים לתבנית סיליקון משומנת ומפזרים את תערובת הגרנולה מעל.
- אופים בחום של 180 מעלות, 45 – 60 דק' על מנת שהגזר יתרכך ויעבור תהליך של אידוי.

המתכון באדיבות שמרית גולדברג שפית הבית של "קריאולי", המשווקת את האביזרים למטבח של "קיצ'נאייד אקססוריז".

לוח המרת מידות ומשקל >>
עוגת גזר מתובלת >>
שבלולי גרנולה וקינמון >>
שטרודל גבינה עשיר עם צימוקים שיכורים >>

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.