מתכון: כדורי בשר ברוטב עגבניות

 
הכדור בידיים שלנו
הכדור בידיים שלנו צילום: אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages.com
 
עודכן 08:23 23/01/2010
שיר הלפרן, על השולחן

קציצות מבשר בקר, בתוספת בצל, שום וקינמון, ברוטב עגבניות מרוקני

 
 
 
 
 

לרוטב:

1 בצל לבן קטן קצוץ דק
2 שיני שום פרוסות
1 מקל קינמון
עגבניות מרוסקות
1 קופסה (800 גרם) (400 גרם לטאג’ין)

לכדורים:

1/2 ק”ג בשר בקר טחון
1/2 כפית זרעי כמון + 1/2 כפית זרעי כוסברה כתושים
1 ביצה
2 שיני שום כתושות
1 פרוסה לחם לבן (ללא הקרום) ספוגה במים, סחוטה ומפוררת
1/2 צרור כוסברה קצוצה

אופן הכנה:

- מערבבים יחד את כל חומרי הכדורים, ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
- מאדים ב-2 כפות שמן זית או חמאה בצל, שום וקינמון. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומביאים לרתיחה עדינה.
- יוצרים כדורים בקוטר 4-3 ס”מ, ומכניסים לרוטב המבעבע. הופכים את הכדורים אחרי 10 דקות לעוד 15 דקות בערך.
- מתקנים תיבול ומגישים. אפשר להוסיף כוסברה טריה לקישוט. אופציית הגשה: אם מכינים בטאג’ין, אפשר בסיום ההכנה לפתוח ביצה אחת על כדורי

  הבשר, ולהגיש. זוהי הצורה המסורתית, והיא טעימה ומרהיבה.

מחפשים מתכון?
תבשיל קציצות בשר >>
בסטיל - קציצות תפו"א במילוי בשר >>
קציצות מנגולד של אהרוני >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.