מתכון לקציצות גבינה ברוטב עגבניות

 
עודכן 09:10 24/01/2010
אורלי פלאי-ברונשטיין, על השולחן

זנבות גבינה שנותרו במקרר מתאימים לא רק לפשטידה או לסנדוויץ’. לפניכם מתכון קליל שיסדר לכם ארוחת צהריים זריזה

 
 
 
 
 

4 מנות • 15 דק’ הכנה • מנה מהמטבח היווני, שאוכלים עם לחם או על קוסקוס

שאריות הקסם
שאריות הקסם צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

400 גרם גבינה לבנה קשה וכמה שיותר יבשה (פטה, צפתית או מלוחה) מגוררת
3 ביצים
2 פרוסות לחם מפוררות או 1/3 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון
לרוטב עגבניות:
2 כפות שמן
2 שיני שום
1 כפית פפריקה
5- 4 עגבניות מגוררות
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן הכנה:

- מכינים את תערובת הקציצות: מערבבים גבינה עם ביצים ופירורי לחם. מתבלים.
- מכינים את הרוטב: מחממים סיר רחב עם שמן ושום. כשמתחיל לעלות ריח, מוסיפים פפריקה, עגבניות מגוררות, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים על אש

  קטנה.
- מטגנים ומבשלים ברוטב: מחממים מחבת עם שמן לטיגון.
- יוצרים לביבות בעזרת שתי כפות ומעבירים למחבת לטיגון. משחימים 2 דקות מכל צד.
- מעבירים את הקציצות לרוטב ומבשלים 5 דקות עד שהקציצות יציבות.

גיוונים:
• מתבלים את התערובת בבצל מטוגן ואגוז מוסקט.
• מתבלים את התערובת בעשבי תיבול קצוצים ומעט כמון.

ויש עוד 3 טכניקות – להכנה ולייצוב תערובת הגבינה:
1. אם משתמשים בגבינות רכות, מניחים אותן בתוך חיתול בד וקושרים, עד שהנוזלים העודפים ניגרים. אפשר להסמיך את התערובת עם 2 כפות קמח.
2. מוסיפים לתערובת תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה.
3. מניחים את תערובת הגבינות בקערה עם פירורי לחם, שיספחו את הנוזלים, ושומרים במקרר לילה לפני ההכנה.

לוח המרת מידות ומשקל >>
מחפשים מתכון?
תבשיל קציצות בשר >>
קציצות לחם >>
קציצות עוף עם כרובית >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לתוספות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.