מתכון לפילאף בוכרי

 
עודכן 07:09 25/01/2010
אורלי פלאי-ברונשטיין, על השולחן

קדרת אורז שטעמה מבוסס על גזר מטוגן. במקור מסדרים את המרכיבים בשכבות. אני אוהבת בלגן

 
 
 
 
 

חומרים ל-6 מנות:

תוספת שהיא ארוחה שלמה
תוספת שהיא ארוחה שלמה צילום: דניאל לילה

2 כוסות אורז פרסי או בסמטי
6 גזרים חתוכים לרצועות דקות או מגוררים גס
3 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום קצוצות
4 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם) חתוכים לקוביות בגודל 3-2 ס"מ
3 כוסות ציר עוף או מים רותחים
מלח
להגשה:
1 כוס כוסברה קצוצה

אופן הכנה:

- משרים את האורז 10 דקות במים לכיסוי עם כף מלח. מסננים.
- מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים גזר ובצל עד שהם זהובים והשמן כתמתם. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים לסיר פרגיות ומזהיבים היטב. מוסיפים את האורז ומערבבים 3-2 דקות.
- מוסיפים ציר, מביאים לרתיחה וטועמים. במידת הצורך מתבלים במלח. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים רבע שעה. משאירים מכוסה עוד

  10 דקות.
- פותחים את הסיר ומאווררים את האורז במזלג. מוסיפים כוסברה ומגישים.

גיוונים:
• מחליפים את הפרגיות ב-300 גרם בשר טחון.
• אפשר להוסיף כוס גרגרי חומוס מבושלים יחד עם הציר.

לוח המרת מידות ומשקל >>
מחפשים מתכון?
אורז בתוספת בשר בקר >>
תבשיל עוף בקארי >>
אורז ירוק עם בשר (חלתי בכש) >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לבשר ועוף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.