כעכים מלוחים בטעמים

 
עודכן 08:50 26/01/2010
ניר דודק, על השולחן

גרסה ידידותית לכעכים הפריכים והממכרים של הסבתות עם שיטת הכנה קלה יותר ושדרוג של הציפוי

 
 
 
 
 
הנשנוש האולטימטיבי
הנשנוש האולטימטיבי צילום: רונן מנגן
חומרים ל-30 כעכים:
560 גרם (4 כוסות) קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כף מלח
2 ביצים
1 כף חומץ
1/3 כוס מים
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
לציפוי:
1 ביצה טרופה
1/3 כוס תבלינים מסוג אחד או מכמה סוגים (שומשום, קצח, זרעי כמון או שומר, מלח גס מעורב בפלפל שחור גרוס, צ’ילי גרוס)

אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים ביצים, חומץ, מים וחמאה ולשים ביד, תחילה לתערובת פירורית ובהמשך רק עד שנוצר כדור בצק אחיד ונוח לעבודה. במידת הצורך מוסיפים מעט קמח או מים.
- מעצבים, מצפים ואופים: עורכים ביצה ותבלינים בקערות שטוחות נפרדות.
- מגלגלים מהבצק כדורים בגודל פינג פונג ומשטחים ביד לדסקיות. טובלים רק צד אחד בביצה ואחר כך בתבלינים. מניחים בתבנית ויוצרים חור במרכז בעזרת האצבע. מקפידים שהחור יהיה לפחות בקוטר 2 אצבעות, כדי שהבצק לא יתפח ויכסה אותו. יש סבתות שמוסיפות חתכים בעזרת סכין משונן.
- אופים 15-13 דקות עד הזהבה. מצננים ושומרים עד שבוע במיכל אטום.

המתכון מתוך כתבת מחווה למאכלים ירושלמיים. מתוך האוצר של 'על השולחן' 2009
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.