קינוחים מענגים לט"ו בשבט ללא סוכר

 
 
עודכן 09:24 28/01/2010
מיקי שמו

בראוניז, עוגת גזר, עוגת פרג מלא, עוגת שכבות שוקולד וקנטוצ'יני. מיקי שמו חוגג את ט"ו בשבט עם קינוחים נהדרים לחג, בלי להוסיף סוכר. וגם - טיפים לאפייה בריאה יותר

 
 
 
 
 

בראוניס ללא סוכר

עוגיות קוואקר
עוגיות קוואקר צילום: יח"צ

חומרים:
300 גר' שוקולד מריר ללא סוכר
150 גר' חמאה
5 גר' אבקת נס-קפה
1/2 כוס (75 גר') חלב
200 גר' ביצים
3/4 כוס "כמו סוכר"
3/4 כוס (100 גר') קמח
1/2 כפית מחוקה אבקת אפייה
100 גר' אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:
- ממיסים שוקולד מריר וחמאה על בן מארי ומוסיפים את הנסקפה.
- מקציפים את הביצים ו"כמו סוכר" למשך כ-3 דקות במהירות בינונית עד גבוהה. מורידים את מהירות המיקסר לאיטית.
- תוך כדי הקצפה איטית, מוסיפים את תערובת השוקולד מהבן מארי ולבסוף את הקמח והאפייה וממשיכים לערבל עד קבלת גוון אחיד.
- יוצקים לתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל 100 גר' אגוזי מלך קצוצים. אופים ב-170 מעלות עד 40 דקות.
- בגמר האפייה, מקררים מחוץ לתנור ועוטפים בניילון נצמד למשך מס' שעות.
- כשרוצים לחתוך, מכניסים למקפיא ל-10 דקות ופורסים לקוביות.


עוגת גזר ללא סוכר

העוגה מתאימה לתבנית אינגליש קייק מס' 3

רשימת חומרים:
3/4 כוס שמן
1 כוס "כמו סוכר"
1 ושליש כוסות קמח
1/4 שקית אבקת אפייה
קורט סודה לשתייה
תבלינים לפי טעם: קינמון, ג'ינג'ר, מוסקט, ניתן להוסיף גם הל וציפורן
2 ביצים
3-4 גזרים (גדולים – בינוניים) מגורדים דק מאוד

אופן הכנה:

- מערבבים בקערת המיקסר במהירות איטית את השמן וה"כמו סוכר" עד הומוגניות.
- מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים כ-1/2 דקה במהירות איטית.
- מוסיפים את 2 הביצים ואת הגזרים המגורדים ומערבבים עד לאיחוד כל החומרים.
- יוצקים לתבנית האפייה עד 3/4 גובה ואופים ב-170 מעלות כ-45 דקות.


עוגת פרג מלא - ללא סוכר

מילוי לעוגת פרג מלא:
1/4 1 כוס כמו סוכר
1/4 1 כוס חלב
100 גרם חמאה
4 כוסות פרג
4 כפות אגוזים טחונים
1/2 לימון מגורד

אופן הכנה:

- מרתיחים חלב, כמו סוכר, חמאה וגרידת לימון.
- לאחר רתיחה מוסיפים את הפרג ומערבבים ומוסיפים את האגוזים הטחונים.


בצק פריך:
1/2 כוס כמו סוכר
100 גרם חמאה
2 ביצים
1 כוס קמח

אופן הכנה:

- מקציפים כמו סוכר וחמאה 5 דקות.
- מוסיפים ביצים בהדרגה.
- מוסיפים קמח.

הרכבה:

- מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ.
- מחלקים את המלית פרג ל- 2 .
- מניחים את מלית הפרג שחילקנו ל-2 בצורת 2 גלילים בקוטר 7-8 על גבי הבצק ומעטרים בשארית הבצק בצורת "שתי וערב" ואופים ב- 170C כ-

  35 דקות.



עוגיות שכבות שוקולד - ללא תוספת סוכר

עוגיות נהדרות מורכבות מ-3-4 שכבות של בצק פריך מיוחד, עם פריכות נפלאה הממולאות בממרח שוקולד. עוגיות אלו מוכנות בטכניקת אפיה חדשנית ומעניינת, אפייה של כל שכבה בנפרד, קירור, אפיה בגב התבנית ומילוי חם של הממרח שוקולד, קירור בטמפ' החדר וחיתוך בסכין שיניים ארוך.

בצק פריך:
195 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס כמו סוכר
1 ביצה מספר 1
390 גרם קמח
7 גרם אבקת אפייה
קורט ונילין

אופן הכנה:

- במיקסר עם "וו גיטרה" מערבבים את החמאה וה-כמו סוכר עד שמתאחד.
- מוסיפים את הביצה ומחצית מכמות החומרים היבשים.
- מוסיפים את יתרת החומרים היבשים ומערבבים עד שהבצק נתפס.
- מקררים 1/2 שעה במקרר.

רידוד הבצק:

- מרדדים את הבצק למידות של תבנית אפיה 42 X 38 עובי דק ככל שניתן בין 5 – 3 מ"מ.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים לעובי מינימלי של 3 מ"מ מקמחים את גב התבנית האפייה ומשטחים את הבצק פריך מעל ופוחסים עם 

  כפות הידיים ומחוררים עם מזלג.
- אופים את שלושת הבצקים ב-190 מעלות כ-12 דקות.

מילוי השכבות:

250 גרם ממרח שוקולד ללא תוספת סוכר.
- מחממים במיקרוגל כ-1/2 1 דקות עד שהממרח נוזלי ונוח לעבודה.
- מניחים בצק אחד מעליו שופכים חלק מן הממרח חלבה. מורחים את ממרח השוקולד ללא תוספת הסוכר, כך שמכסים את כל שטח הפנים של הבצק

  וחוזרים על פעולה זו עוד פעמיים.
- מניחים בצד כשעה עד שכל השכבות יתפסו חותכים לקוביות עם סכין שיניים ארוך.
- מגישים או לסירוגין חותכים ומאחסנים בכלי אטום. אורך חיי המדף של העוגייה שלושה שבועות.



"קנטוצ'יני" ללא סוכר – עוגיות חמאה עם פיסטוק, פקאן ושקדים

חומרים:
80 גרם חמאה, בטמפ' החדר
11/3 כוסות "כמו סוכר"
3 ביצים
5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
250 גר' פיסטוק, פקאן, שקדים

אופן הכנה:

- מערבבים חמאה ו"כמו סוכר" בעזרת וו גיטרה במהירות איטית עד הומוגניות.
- מוסיפים את הביצים, הקמח שקדים פיסטוק ופקאן ומערבבים למשך 1 דקה נוספת במהירות איטית, עד קבלת בצק אחיד.
- מוציאים ומחלקים את הבצק ל- 5 חלקים שווים שאותם מגלגלים לגלילים בקוטר של 3 ס"מ.
- את הגלילים מניחים ע"ג משטח ישר עם ניילון נצמד ומכניסים למקפיא למס' שעות עד אשר הגלילים מתקשים בהקפאה.
- מוציאים גליל אחר גליל ופורסים לפרוסות בעובי של 3 מ"מ בעזרת סכין חלקה ללא שיניים ומסדרים את העוגיות ע"ג תבנית המרופדת בנייר אפייה.

  אופים ב- 170 מעלות למשך כ-12 דקות.

עוד במדור הקינוחים של מיקי שמו >>

לוח המרת מידות ומשקל >>

 

כיצד לאפות ללא סוכר?

מתוקים, אך לא מסוכר
מתוקים, אך לא מסוכר צילום: אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages

תחליפי סוכר מלאכותיים:
1. "כמו סוכר" - נמצא ברשתות ובשווקים באריזת צנצנת בת 65 גר' מתאימים לבישול ולאפייה. ממתיק זה בנוי ממלטודהסטרין, ציקלאמט וסכרין. כדי להשתמש נכון בממתיק מומלץ לשמור על יחסים של 1:12.5 ביחס לסוכר, כאשר גם הערך הקלורי של הממתיק עומד ביחס דומה של 10% מסך הקלוריות שיש בסוכר. הוראות שימוש: 1 כפית "כמו סוכר" = 1 כפית סוכר, מחליף את הסוכר עפ"י נפח.
2. "דיאטיפ" - ממתיק זה נחשב לאידיאלי למי שסובל מסכרת, והינו מאושר על ידי 'אגודת אייל' - האגודה הישראלי לסכרת. הדיאטיפ בנוי מציקלאמט, סכרין ומים, והוא מתאים למאפים שאינם דורשים נפח נוסף, דוגמת שטרודל תפוחי עץ. הוראות שימוש: 3 כפות "דיאטיפ" = 1 כוס סוכר. ערך קלורי : 0%.
3. "סוכר דייאט" - ממתיק זה נחשב לחזק במיוחד והוא ממתיק פי 500 מסוכר רגיל. כמו כן, הסוכר דיאט אינו מותיר טעם לוואי ונחשב לכוכב של תחליפי הסוכר. ממתיק זה מופק מהסוכרוז בחמישה שלבים ובארץ יופיע בשילוב מזערי של דקסטרוז.

עלי פילו:
עלי הפילו, המורכבים מקמח, מים, עמילן ומלח, הינם תחלופה נהדרת לשמירה על אחוזי שומן נמוכים במאפה והורדה של כמות הקלוריות. הערך התזונתי-קלורי של עלי הפילו עומד על 300 קלוריות ל100גרם, ומומלץ לאכסנם במקפיא ולהוריד למקרר יום לפי השימוש. הקפידו לאחסנן את עלי הפילו במקרר עד לעצם השימוש עצמו - על מנת להבטיח טריות מרבית. ערך תזונתי-קלורי ל- 100 גר' הינו 300 קלוריות.

שמן קנולה:
שמן הקנולה נחשב לשמן בעל מרכיבים טבעיים רבים, העשוי מצמח הליפתית שבזרעיו 44% שמן. שמן זה נחשב לבריא במיוחד, מכיל רק 6% של חומצות שומן ומומלץ לשימוש בטיגון בזכות כושר ספיגתו הנמוך וטעמו הניטרלי. יתרון נוסף של שמן הקנולה טמון בכך שרכיביו הטבעיים מסייעים להורדת הכולסטרול, וכאשר המאפה יגיע למערכת העיכול הם "יתלבשו" על נשיאי הכולסטרול ויכנסו במקומם למערכת הדם – כך שהכולסטרול יופרש מהגוף ואנחנו נהנה מבריאות מתוקה יותר.

 
עוד כתבות במדור מתכוני העוגות של מיקי שמו
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.