מתכון למאפה ריקוטה וחמוציות

 
עודכן 09:14 31/01/2010
ענר צלאל קונדיטוריית ``דלאל``

מתחילים שבוע מתוק עם מאפה בוקר מפנק עם בצק עשיר ומלית אוורירית וקלילה של ריקוטה וחמוציות

 
 
 
 
 

11-10 מנות | 40 דק' הכנה | לילה בקירור ועוד שעה התפחה

כך פותחים את הבוקר
כך פותחים את הבוקר צילום: דניאל לילה

אפשר להקפיא לפני ההתפחה השנייה, להפשיר כשרוצים ולהמשיך עם המתכון כרגיל.

לבצק:
500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח לבן
70 גרם (1/3 כוס + כפית) סוכר
10 גרם מלח
25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או קוביה שמרית)
5 ביצים גדולות
200 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות
למלית ריקוטה וחמוציות:
70 גרם חמאה רכה
450 גרם גבינת ריקוטה
90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה + 1 חלמון
2 כפיות קורנפלור
80 גרם חמוציות מיובשות קצוצות
לסירופ:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס) מים

אופן הכנה:

1. מכינים את הבצק: שמים קמח, סוכר, מלח ושמרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים. 
2. מוסיפים ביצים ולשים במהירות נמוכה כ-5-4 דקות עד לקבלת בצק אלסטי. 
3. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק. 
4. מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות ואוספים למעין כדור. מניחים בקערה ומכסים בשקית ניילון גדולה (כמו "אשפתון"). מכניסים למקרר למשך

  הלילה.

5. מכינים את הסירופ: מבשלים סוכר ומים 5 דקות ומצננים.
6. מכינים את המלית: שמים בקערה חמאה, ריקוטה, אבקת סוכר ותמצית וניל ומערבבים לקבלת מסה אחידה. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים קלות.

  לבסוף מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד שהוא נבלע בתערובת.?+ מרכיבים את המאפים, מצפים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן

  בעובי ½3 מ"מ, אורך 70 ס"מ ורוחב 25 ס"מ. 

7. מורחים את המלית ומפזרים חמוציות. מסמנים קו אמצע לאורך המלבן בעזרת סכין. מגלגלים את שולי הבצק משני הצדדים פנימה עד שהם נפגשים

  במרכז (כמו ספר תורה). פורסים את הגלילים ל-22-20 פרוסות בעובי 3 ס"מ. אוחזים כל פרוסה בשתי ידיים ומסובבים רק יד אחת (חצי ספר תורה)

  כחצי סיבוב לקבלת טוויסט במרכז. מניחים פרוסה אחת על השנייה בהצלבה לקבלת פרח. אם רוצים מניחים כל פרח ברינג שישמור על צורתו.
8.מסדרים את המאפים במרווחים על מגש מרופד בנייר אפייה, עוטפים בשקית ניילון גדולה או מכסים במגבת ומתפיחים להכפלת הנפח (כשעה).

9.מחממים תנור ל-170 מעלות בטורבו. 

10.אופים כ-15 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ סוכר.

לוח המרת מידות ומשקל >>
העוגות של מיקי שמו >>
פחזניות >>
עוגת פרג >>

 
כך נוצרים הפרחים
כך נוצרים הפרחים צילום : דניאל לילה
 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.