3 דרכים להכין מרק עגבניות

 
אדום עולה
אדום עולה צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
 
עודכן 11:54 03/02/2010
מיכל מוזס, על השולחן

שלושה מתכונים שיחממו לכם את החורף, קטיפתיים ,בריאים ועשירים: מרק עגבניות עם חצילים, פסטה ושומר

 
 
 
 
 

מרק עגבניות עם חצילים

3-2 מנות | 30 דק' הכנה
מתחילים את המרק עם טיגון קל של קוביות חציל ושומרים בצד כמה קוביות להגשה.

3 כפות שמן זית
1 חציל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 כפיות אורגנו יבש
1-1/2 פלפל שאטה (לפי דרגת החריפות הרצויה)
1 שן שום כתושה
2 קופסאות (800 גרם) שימורי עגבניות שלמות
2 כוסות ציר עוף או מים
כ-40 עלי בזיליקום
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט סוכר
מעט מיץ לימון סחוט טרי
להגשה:
כ-4 כפות גבינת פטה מפוררת
גבינת פרמזן (או פקורינו מיושנת) מגוררת בנדיבות

אופן הכנה:

1. מחממים סיר עם שמן זית. מוסיפים קוביות חציל ומטגנים עד הזהבה. מוציאים ומניחים בצד כ-4 כפות מקוביות החציל להגשה.
2. מוסיפים לסיר אורגנו, שאטה ושום ומטגנים מעט בלי שהשום ייחרך.
3. מוסיפים עגבניות וציר (או מים) ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות על להבה בינונית.
4. מוסיפים עלי בזיליקום וטוחנים גס עם מוט ריסוק ידני, כך שהמרק סמיך אך נותרים בו מעט פיסות עגבנייה וקוביות חציל.
5. מתבלים במלח ופלפל ומאזנים את החמיצות עם סוכר ומיץ לימון לפי הצורך.
6. מגישים עם קוביות חציל, פטה מפוררת ופרמזן או פקורינו.

 

באילו עגבניות מומלץ להשתמש?

עגבניות תמר (המוארכות) הן הנכונות ביותר לבישול. כשהן לא זמינות, מומלץ להשתמש בעגבניות תמר משומרות. בתוך מבחר המותגים המשומרים יש פערים באיכות (בדרך כלל הם באים לידי ביטוי בדרגות חומציות שונות), וכדאי לטעום מכמה ולבחור את המותג עם הטעם הטוב ביותר. לא מומלץ לרכוש עגבניות משומרות מתובלות מראש - תיבול טרי בשום ועשבים הוא הטוב ביותר.

 

מרק עגבניות עם פסטה, חומוס ופסטו

3-2 מנות | 30 דק' הכנה
מבשלים את הפסטה בתוך המרק, והיא שמסמיכה אותו. הגרסה שהילדים הכי יאהבו.

2 כפות שמן זית
1 כף חמאה
2-1 שיני שום קצוצות
1-1/2 פלפל שאטה (לפי דרגת החריפות הרצויה)
מעט אורגנו יבש
2 קופסאות (800 גרם) שימורי עגבניות שלמות קצוצות גס
1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים מראש (או שעועית לבנה)
2 כוסות ציר עוף (או מים)
1/2 כוס (50 גרם) מיני פרפלעך או פסטה קצרה אחרת
מלח ופלפל שחור טחון
מעט סוכר
מעט מיץ לימון סחוט טרי
2-1 כפות מטבל פסטו
להגשה:
גבינת פרמזן (או פקורינו מיושנת) מגוררת

אופן הכנה:

1. מחממים סיר עם שמן זית וחמאה. מוסיפים שום, שאטה ואורגנו ומטגנים דקה בלי שהשום ייחרך.
2. מוסיפים עגבניות, חומוס, ציר (או מים) ופסטה ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות על להבה בינונית.
3. מתבלים במלח, פלפל, סוכר, מיץ לימון ופסטו.
4. יוצקים לקערות ומפזרים גבינת פרמזן בנדיבות.

 
 

מרק עגבניות עם שומר ועראק

4-3 מנות | 30 דק’ הכנה
עונג השמור לימים שהשומר בעונתו.

2 כפות שמן זית
1 כף חמאה
1 פקעת שומר קצוצה
2-1 שיני שום כתושות
2 קופסאות (800 גרם) שימורי עגבניות שלמות
2 כוסות ציר עוף או מים
1/4 כוס עראק או לפי הטעם
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית סוכר
1/4 כוס שמנת מתוקה 15% שומן

אופן הכנה:

1. מחממים סיר עם שמן זית וחמאה. מוסיפים שומר וצולים עד הזהבה.
2. מוסיפים את שאר החומרים מלבד השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה למחצה כ-15 דקות על להבה בינונית.
3. מוסיפים שמנת ומבשלים עוד כ-5 דקות עד הסמכה. טועמים ומתקנים תיבול.
4. מרסקים למחית חלקה ומגישים חם או קר.

לוח המרת מידות ומשקל?
מחפשים מתכון?
כמה קלוריות בשימורים?
מרק בורשט >>
מרק בטטה עשיר >>
עוד מתכונים במדור מרקים >>

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.