מתכון לטרייפל פירות

 
תענוג מתוק לכל המשפחה
תענוג מתוק לכל המשפחה
 
עודכן 10:03 04/02/2010
שף בהפתעה, ערוץ 10

דודו אוטמזגין מפנק אתכם עם מתכון לקינוח פשוט המורכב משכבות עוגת וניל בחושה, פירות טריים, ג'לי מהיר הכנה ושמנת מתוקה

 
 
 
 
 
מצרכים לעוגת הוניל:
1 חבילה חמאה (200 גרם)
כוס וחצי סוכר וניל (300 גרם)
3 ביצים + 1 חלמון
3 כוסות קמח (350 גרם)
11/2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
גביע שמנת

מצרכים להכנת השמנת:
1 מיכל שמנת להקצפה 32% (250 מ"ל)
1/2 כוס חלב (100 גרם)
1/4 כוס סוכר (40 גרם)
4 כפות אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
פירות העונה חתוכים לפרוסות
מעט מיץ פירות או קוניאק להרטבת הבסיס
1 חבילה ג'לי בטעם תות

אופן הכנה לעוגת הוניל:
1. במעבד מזון עם וו לישה מעבדים את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד קבלת תערובת במרקם קרמי.
2. מוסיפים בהדרגה את הביצים תוך כדי עיבוד ובסוף את תמצית הוניל.
3. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מוסיפים מחצית מתערובת הקמח לתערובת הביצים, תוך כדי ערבול במהירות נמוכה. לאחר שהקמח נבלע מוסיפים מחצית מגביע השמנת וממשיכים לערבל עד שהוא נבלע לחלוטין. כאשר המיקסר ממשיך לערבל במהירות נמוכה. לאחר שהקמח נבלע מוסיפים חצי מגביע השמנת ומעבדים עד שהוא נבלע לחלוטין.
4. מוסיפים את יתרת הקמח ואחריו את יתרת השמנת. מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
5. יוצקים לתבנית משומנת.
6. אופים בתנור בטמפ' של 150 מעלות למשך 50 דקות (לבדוק עם קיסם).
7. לשמנת: במעבד מזון מקציפים את כל החומרים עד לקבלת קרם יציב.

הרכבת המנה:
1. בתבנית ששוליה גבוהים פי 2 מגובה העוגה מרטיבים מעט את עוגת הוניל עם מיץ פירות או אלכוהול.
2.מסדרים מלמעלה מחצית מהפירות החתוכים.
3. מכינים את הג'לי על פי הוראות היצפרן ומצננים מעט.
4. מפזרים מחצית מכמות הג'לי בצורה אחידה מעל הפירות.
5. מזלפים מעל מחצית מתערובת השמנת המתוקה.
6. חוזרים על הפעולה עד למילוי הכלי.

המתכונים של דודו אוטמזגין >>
בחזרה לשף בהפתעה עם ניר צוק >>
טבלת קלוריות >>
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.