מתכון לפאי תותים מפנק

 
ללקק ת`תות
ללקק ת`תות צילום: דן לב | סגנון: טליה גון-אסיף
 
עודכן 07:28 13/02/2010
מיכל מוזס, על השולחן

פאי מרשים עם תחתית של עוגיות חמאה פריכות, מילוי גבינות וציפוי מפנק של תותים

 
 
 
 
 

מחליפים את בסיס הביסקוויטים בעוגיות קרמל מתובלות, מכינים מלית גבינה חמצמצה ומעטרים בתותים טריים. מכינים יום מראש ומקררים היטב להתייצבות. מתקבלת עוגה לחה ונימוחה, כאילו לא נאפתה כלל.

לקלתית:
150 גרם עוגיות “לוטוס” (עוגיות קרמל מתובלות, להשיג ברשתות השיווק)
25 גרם חמאה מומסת
למלית:
2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 9%
½1 גביעים (300 מ”ל) שמנת חמוצה
3 חלמונים
200 גרם (1 כוס) סוכר
לציפוי:
2 סלסילות (500 גרם) תותים

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מכינים את הקלתית: שמים עוגיות וחמאה מומסת במעבד מזון ומעבדים למרקם פירורי. משטחים בתבנית בשכבה אחידה.
3. אופים כ-10 דקות ומצננים לטמפ’ החדר.
4.מכינים את המלית ואופים שוב: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים לבלילה חלקה ונוזלית. יוצקים על הקלתית.
5. מחזירים לתנור לכ-20 דקות נוספות, עד ששולי העוגה מתייצבים אך במרכזה היא עדיין רוטטת. + מצננים, מכסים ומקררים למשך לילה ואפילו יום.
6. לפני ההגשה מעטרים בתותים טריים שטופים היטב ופרוסים דק.

לוח המרת מידות ומשקל >>
מחפשים מתכון?
כמה קלוריות בפרוסת עוגה?
מקרונים במילוי שוקולד >>
עוגת פרג של דודו אוטמזגין >>
טירמיסו >>
פאי אגוזים של נדב בן אלי >>

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.