אהבה, שוקולד ומה שבינהם

 
עודכן 21:21 13/02/2010
רחלי קרוט

בין אם אתם רווקים, נשואים או בעיצומה של מערכת יחסים מרגשת, התאמנו עבורכם את הקינוח השוקולדי האולטימטיבי שימתיק לכם את חג האהבה

 
 
 
 
 
5 דקות ויש לכם משהו מתוק שיעביר לכם את הערב עם חיוך
5 דקות ויש לכם משהו מתוק שיעביר לכם את הערב עם חיוך צילום: flickr dawvon
פונדו שוקולד - Single - רווק
מצאתם את עצמכם לבד בחג האהבה? זה הזמן להתענג על חיי הרווקות ולהתפנק על משהו מתוק שדורש בדיוק 5 דקות של הכנה ו 2-3 מצרכים (תלוי ברמת ההשקעה ובמה שנמצא אצלכם במגירת הפירות), כי בנינו, למי יש כח להשקיע כשבסוף לא מקבלים אפילו נשיקת תודה.

מצרכים להכנת פונדו:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
3/4 כוס שמנת מתוקה
3 כפות אלכוהול

תוספות מומלצות:
פירות העונה חתוכים לפרוסות יפות: תותים, בננה, קיווי, תפוח ואגס.
מרשמלו

אופן ההכנה:
- מחממים שמנת מתוקה בסיר עד לרתיחה
- מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את השוקולד, מערבבים עד להמסה ומוסיפים את האלכוהול
- מעבירים את תערובת השוקולד אל כלי הפונדו המחומם (או לכל קערה אחרת)
- טובלים את הפירות בשוקולד, מעבירים לתכנית טלוויזיה קיטשית במיוחד והולכים לישון מחובקים עם הפוך

* טיפ לאהבה: הזמינו חברים קרובים לערב טבילה מתוק, בין ביס לביס אולי תמצאו את החצי השני שלכם.
 
משקיעים בשביל האהבה
משקיעים בשביל האהבה צילום: flickr barisione
סופלה שוקולד - In a relationship - במערכת יחסים
מזל טוב, אתם במערכת יחסים. אחרי שעברתם את שלב ההתחלה המקרטעת והפרפרים בבטן הגיע הזמן להרשים את בן/ת הזוג עם קינוח מתוק שיזכיר לצד השני כמה אתם מוכנים להשקיע בשביל האהבה (המתכון של קרין גורן, על השולחן - מתוך "ששת המתוקים")

מצרכים:
(8 קוקוטים חד­-פעמיים בנפח 1/2 כוס)
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים + 4 חלמונים
2/3 כוס (90 גרם) קמח
1/4 כפית מלח

אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל.
- מוסיפים סוכר וטורפים היטב. טורפים פנימה את הביצים אחת אחת. מוסיפים חלמונים, וטורפים עד שהם נבלעים בתערובת.
- מנפים יחד קמח ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- יוצקים את התערובת לתבניות משומנות, ואופים 15 -20 דקות, עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך למגע. מוציאים מהתנור ומצננים דקה-­שתיים. משחררים מהתבניות.
-הופכים על צלחות הגשה ומגישים מיד

* טיפ לאהבה: וותרו על שתי מנות קינוח נפרדות, לכו על אחד זוגי ודאגו ללקק גם את השוקולד שנטף.
 
הממכרת החדשה
הממכרת החדשה צילום: סם לביא
עוגת ביסקוויטים וכדורי שוקולד - In an open relationship - במערכת יחסים פתוחה
אנחנו יודעים שזה לא פשוט לתחזק שתיים או שלוש מערכות יחסים, בטח אם חלקן עמוקות יותר וחלקן הרבה פחות. לכן, החלטנו ללכת לקראתכם ולהציע 2 אופציות קלות להכנה שישאירו את כולם מרוצים.

עוגת ביסקוויטים

מצרכים:
2 חבילות פתי בר (וניל/שוקולד)
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
2 יח' שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1 כוס חלב להקצפה + כוס חלב לטבילה
1 כפית קפה נמס
100 גרם שוקולד מריר/חלב

אופן הכנה:
- ממיסים את הקפה עם החלב (כוס) וטובלים את הביסקוויטים
- מניחים שכבת ביסקוויטים על תבנית
- מקציפים את השמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וכוס חלב עד ליצירת קרם/קצפת
- שמים על הביסקוויטים שליש מהקרם ומעל שוב שכבת ביסקוויטים, חוזרים על הפעולה 3 פעמים
- מסיימים בשכבת הקרם ומעליה מגרדים שוקולד מריר/חלב
- מעבירים לקירור במקרר ו/או במקפיא ליצירת עוגת גלידה
 
האופציה הפשוטה היא לפעמים הכי טובה
האופציה הפשוטה היא לפעמים הכי טובה צילום: סם לביא
כדורי שוקולד

מצרכים:
200 גרם ביסקוויטים פתי בר
רבע כוס סוכר
3 כפות קקאו
רבע כוס חלב
כפית תמצית ניל
לקישוט (לבחירה):
קוקוס טחון
סוכריות צבעוניות
אגוזים טחונים
פיסטוקים (לא מומלחים) טחונים

אופן הכנה:
- מפוררים את הביסקוויטים לפירורים (לא לאבקה)
- מוסיפים קקאו, סוכר, תמצית וניל וחלב
- מערבבים היטב עד שהתערובת הומוגנית
- צרים כדורים (מרטיבים את הידיים במים כדי שהתערובת לא תידבק לאצבעות)
- מגלגלים באחד מהתוספות לבחירה (קוקוס, סוכריות, אגוזים או פיסטוקים) ומניחים במנג'טים
- שומרים במקרר

*טיפ לאהבה: גם עם ראש פתוח ויכולת לפזול לצד השאירו מקום בלב לאופציה הטובה והפשוטה, היא זו שתמיד תהיה שם בשבילכם.
 
 
קצת מורכבת אבל איזה קונצרט מתוק יהיה לכם אחר כך
קצת מורכבת אבל איזה קונצרט מתוק יהיה לכם אחר כך צילום: flickr jspatchwork
בראוניז גבינה ושוקולד - It's complicated - זה מסובך (או: לא ממש החלטנו)
אחרי הפגישה הראשונה, הפרפרים של ההתחלה וההתרגשות של הקירבה הגיעה השחיקה והחלטתם לקחת פסק זמן. אתם מתגעגעים אבל לא בטוחים מה לעשות. החלטנו לפתור עבורכם את הבעיה ולספק שילוב מנצח בין מתיקות חושנית לחמצמצות רצינית (המתכון מתוך על השולחן גיליון 144).

מצרכים לשכבת הבראוניז:
180 גרם שוקולד מריר קצוץ
180 גרם חמאה
11/2 כוסות (300 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
1/2 כוס (75 גרם) קמח
1/2 כוס (75 גרם) קקאו
1/2 כפית מלח

מצרכים לשכבת גבינה-שוקולד לבן:
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן
11/2 מיכלים (375 גרם) גבינה לבנה 9%
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
3 ביצים
2 כפות (15 גרם) קמח

מצרכים לשכבת הפירורים:
1 כוס (140 גרם) קמח
1/3 כוס דחוסה (80 גרם) סוכר חום
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
 
בחיים זה לא כל כך פשוט
בחיים זה לא כל כך פשוט צילום: getty images
שכבת הבראוניז:
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- ממיסים במיקרוגל שוקולד עם חמאה וסוכר. מוסיפים תמצית וניל.
- מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מנפים קמח, קקאו ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד שהתערובת חלקה ומבריקה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12 דקות, עד שהבצק מאבד את הברק ונוצר קרום דק בחלקו העליון.

שכבת הגבינה:
- מנמיכים את חום התנור ל160- מעלות.
- ממיסים במיקרוגל שמנת ושוקולד לבן.
- מערבבים גבינה, סוכר וביצים. מערבבים פנימה את תערובת השוקולד הלבן.
- מוסיפים קמח וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
- יוצקים בזהירות את התערובת מעל שכבת הבראוניז ואופים 10 דקות נוספות.

שכבת הפירורים:
- מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בהפעלות קצרות (פולסים).
- מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים בזהירות את הפירורים על שכבת הגבינה.
- מחזירים לתנור ואופים 35 דקות נוספות, עד שהפירורים זהובים ושכבת הגבינה יציבה כמעט לגמרי.
- מצננים לחלוטין את הבראוניז המוכנים ומעבירים למקרר לשעתיים (או למקפיא לחצי שעה), על מנת להקל על הפריסה. פורסים ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר.
- מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

* טיפ לאהבה: אם אתם לא בטוחים מה לבחור, נסו את האופציה האלכוהולית. בראש טוב הכל נראה אחרת.

חג אהבה שמח!

בחזרה לעולם השוקולד >>
לפרויקט אהבה, Like ומה שביניהם >>
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.