מדריך התבלינים

 
הכל במידה
הכל במידה צילום: אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages.com
 
עודכן 11:10 15/02/2010
דרך האוכל, ifeel

באילו תערובות תבלינים כדאי להשתמש, מה הן מכילות, באיזה אופן רצוי להשתמש בהן, וגם - טיפים שיעזרו לכם לשדרג כל מאכל

 
 
 
 
 

בוקה גרני

ארץ מוצא: צרפת
תכולה: פטרוזיליה, טימין, עלי דפנה, סלרי, שומר.
שימוש: תיבול תבשילים או מרקים, בעיקר כאלה המתבשלים בבישול איטי.
טיפים: מומלץ לצרור את התערובת בבד גזה, ולהסירו בתום הבישול.

גראם מאסאלה


ארץ מוצא: צפון הודו
תכולה: הל, כוסברה, כמון, ציפורן, פלפל שחור, קינמון.
שימוש: תבשילי קארי ואורז. מתאים גם לעוגות ועוגיות.
טיפים: מומלץ לקלות לפני הטחינה. הקלייה מאפשרת לטעמים להשתחרר ולהתחזק. מומלץ להוסיף את התערובת בסוף הבישול.

 
מקלות קינמון
מקלות קינמון צילום : אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
 

קארי

ארץ מוצא: הודו
תכולה: קארי, כמון, ציפורן, צ'ילי, כורכום וג'ינג'ר.
שימוש: מתאים לכל תבשיל, בעיקר לאורז ולתבשילי בשר.
טיפים: מומלץ להכין את התערובת בבית על מנת לשלוט על דרגת החריפות הרצויה.

"התבלינים המבושמים"

ארץ מוצא: סין, וויטנאם.
תכולה: אניס, שומר, פלפל סצ'ואן, קינמון, ציפורן, פלפל חריף.
שימוש: מתאים למרינדות לבשר, בייחוד בשר לבן וברביקיו וגם כתוספת לירקות מבושלים.
טיפים: מתאימה בעיקר לבשר לבן, לתבשילי ירקות ותבשילי קדירה.מומלץ להוסיף לתערובת פלפל חריף מיובש שנותן מעט חריפות וארומה וכן אניס ושומר שמעניקים ניחוח אלכוהולי.

 
פלפל חריף
פלפל חריף צילום : אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
 

תערובת פרובאנס

ארץ מוצא: פרובאנס
תכולה: טימין, לבנדר, שומר, בזיליקום, אורגנו ומרווה.
שימוש: תערובת שימושית לצלייה ולגריל, בעיקר לבשר ועוף.
טיפים: התערובת מורכבת מתבלינים יבשים, ואם מכינים אותה בבית מומלץ להקפיד על כך.

תערובת במבו

ארץ מוצא: אינדונזיה
תכולה: ג'ינג'ר, צ'ילי, קינמון, ציפורן, כוסברה ופלפל שחור מעורבבים עם חלב קוקוס.
שימוש: תיבול תבשילים חמים ורטבים.

 
לפלפל
לפלפל צילום : אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
 

אריסה

ארץ מוצא: מרוקו/טוניס/תימן
תכולה: פלפלים אדומים קלויים, נענע, שום, לימון, פלפל חריף.
שימוש: מתאימה לקוסקוס, לתיבול סלטים, ולתבשילי אורז.
טיפים: הוסיפו תוספות ככל העולה על רוחכם. תערובת האריסה משתנה מעדה לעדה.

דוקה

ארץ מוצא: מצרים
תכולה: אגוזים, כמון, כוסברה, שומשום, פלפל שחור, קינמון.
שימוש: חלק ממטבל לירקות, מתאימה גם לבשר.

 
כמעט לכל תבשיל
כמעט לכל תבשיל צילום : אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
 
 

ראס אל חנות

ארץ מוצא: צפון אפריקה
תכולה: אניס, הל, אורז, קוסקוס, אגוזים, קינמון, הל, ציפורן, אגוז מוסקט, פלפל שחור וג'ינג'ר.
שימוש: מתאימה לתבשילי קדירה, בשר, אורז וקוסקוס.
טיפים: מי שלא אוהב אניס - יכול לוותר עליו. .התערובת נקראת כך משום שבעל החנות מחליט על ההרכב ועל המינון המדויק של כל תבלין.

תערובת קייג'ן

ארץ מוצא: ניו אורלינס
תכולה: זרעי חרדל, פפריקה, פלפל שחור, כמון.
שימוש: מתאים לעוף ולבשר

בהרט

ארץ מוצא: הודו/ עיראק /ערב הסעודית
תכולה: שום, אגוז מוסקט, קינמון, כוסברה, פפריקה ופלפל שחור. בדרך כלל מעורבבים בתוספת שמן.
שימוש: בשרים, אורז ותבשילי קדירה.
טיפים: יש גירסאות שונות: יש בהרט לבישול ובהרט בשרי. הבשרי מומלץ ביותר לאורז האדום הידוע של יוצאי עיראק.

 
כוכבי אניס
כוכבי אניס צילום : אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
 

ברברה

ארץ מוצא: אתיופיה
תכולה: כוסברה, צ'ילי, ג'ינג'ר ציפורן.
שימוש: תבשילי אורז וקדירה.

סנטה פה

ארץ מוצא: מקסיקו
תכולה: צ'ילי, פלפל שחור, פלפל אנגלי, קינמון.
שימוש: מתאים בעיקר לבשרים.
טיפים: מומלץ לערבב צ'ילי מסוגים שונים להשבחת הטעם.

תערובת טוסקנה

ארץ מוצא: טוסקנה
תכולה: רוזמרין, אורגנו, פפריקה, עלי דפנה. מיורן, פטרוזיליה.
שימוש: מתאים לירקות פסטות ובשרים.

 
אורגנו. כמה טבעי כשזה על פיצה
אורגנו. כמה טבעי כשזה על פיצה צילום : אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
 

תערובת דרוזית

ארץ מוצא: העדה הדרוזית
תכולה: סומאק, צנוברים, הל, פיסטוק חלבי, שקדים ובצל.
שימוש: התערובת מתאימה לתבשילי אורז

תערובת זעתר

ארץ מוצא: יווני /איטלקי
תכולה: שומשום, מלח, סומאק, תבליני זעתר, אורגנו.
שימוש: משמש לתיבול דברי מאפה, גבינות, פיצה ומאכלים עם עגבניות.
טיפים: אפשר לשדרג את הזעתר הפשוט שיש לנו בבית ולהוסיף לו תבלינים אהובים.

חוואייג'

ארץ מוצא: מרוקו/טוניס/ לוב/ תימן.
תכולה: הל , ציפורן, כמון, קימל, פלפל שחור, אגוז מוסקט, כורכום, זעפרן.
שימוש: מתאים למרק, תבשילי אורז ובשר.
טיפים: אפשר להשתמש בו למאפים כמו עוגיות תמרים, הוא משדרג את טעם העוגיה.

 
מכל וכל
מכל וכל צילום : אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
 

עצות עם ניחוחות

1.ניתן לקנות את רוב תערובות התבלינים במרכולים, אך אין כמו קלייה וטחינה עצמית.
2.מומלץ לקנות תבלינים בכמות קטנה ולאחסן בקופסא אטומה במקום קריר.
3.תבלינים טחונים נשמרים טוב במיכלים אטומים לאוויר ולאור.
4.כשמערבבים תבלינים, רצוי להתחיל בכמויות שוות של כל המרכיבים, ואחר כך לשנות ולהוסיף לפי הטעם.
5.להגברת הטעם של התבלין ולהגברת הארומה, מומלץ למעוך אותו בכפית לפני השימוש או לקלות מעט במחבת.
6.תערובות התבלינים היבשות מתאימות בעיקר לבישולי ברווז, בשר לבן ועופות.

 

הכתבה באדיבות: דרך האוכל

עוד כתבות במדור כלי עזר לבשלן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.