מתכון למרק עוף עם כרישה

 
 
עודכן 17:45 18/02/2010
ארז בגליל, ערוץ 10

מרק עוף מתרנגולת שלמה בתוספת נדיבה של כרישה ודלעת ובתיבול מעודן

 
 
 
 
 

חומרים:

תרנגולת "טבע עוף"
5-6 כרישות שמנמנות עם החלק הירוק
1 ק"ג דלעת
1 שורש פטרוזיליה+ מס' גבעולי פטרוזיליה
2 שיני שום
1 שומר
1 ענף סלרי
מלח ים גס
פלפל לבן גרוס טרי
פלפל אדום חריף מגולען קצוץ לפרוסות דקות
4 כרישות פרוסות דק
2 גבעולי למון גראס פרוסים לפרוסות אלכסוניות דקות
חופן עלי כוסברה

אופן הכנה:

1. מניחים בסיר גדול את התרנגולת ומציפים במים. חותכים את הדלעת לקוביות גדולות מאוד ואת הכרישה לחתיכות בנות 5 ס"מ בערך (מנקים היטב מהחול קודם).
2. קולפים את שורש הפטרוזיליה וחותכים לרבעים לאורכם. מנקים את השומר וחותכים לרבעים, חותכים את העוף והסלרי לשניים. מוסיפים את כל הירקות לסיר עם התרנגולת. מוסיפים את שיני השום. מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול מס' שעות עד שהמרק הופך להיות מרוכז וטעים. מסננים במסננת גדולה ומעמידים את המרק בסיר נקי לחימום.
3.מוסיפים למרק את פרוסות הכרישה, גבעולי הלמון גראס הפרוסים, את הפלפל האדום ומבשלים על אש בינונית - קטנה 20 דק'. מתבלנים במלח ובפלפל לפי הטעם ומגישים מייד. מי שלא אוהב כוסברה יכול להחליף בבזיליקום.

בחזרה לארז בגליל - עונה 2

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.