מתכון לחלה בתוספת כרישה

 
 
עודכן 17:45 18/02/2010
ארז בגליל, ערוץ 10

ארז קומורובסקי עושה את מה שהוא יודע לעשות הכי טוב - חלות. קבלו מתכון לחלה מיוחדת לשבת בתוספת כרישה

 
 
 
 
 

חומרים:

1 ק"ג קמח לחם
2 ביצים
5 כרישות קצוצות דק
5 כפות+ 4/3 כוס שמן חמניות לא מזוכך
חצי כוס סוכר קנים של "סוגת"
רבע כף מלח
שניים וחצי כוסות מים מינרלים
כף שטוחה זירעוני קצח
כוס זרעי חמניות

אופן הכנה:

1.מאדים את הכרישה הקצוצה בשמן זית עד שמתרככת. לשים במערבל בצק את כל חומרי הבצק חוץ מהכרישה והמלח עד לקבלת בצק אחיד ואליסטי. מוסיפים את הכרישה והמלח וממשיכים בלישה עוד מס' דקות.
2.מעבירים לקערה משומנת בשמן חמניות לא מזוכך ומכסים בניילון וממתינים כשעה.
3.מחלקים לתשעה כדורים ומניחים לתפוח כ 20 דק' לערך על משטח מקומח (מגש גדול) מכוסה בניילון לא נצמד או במגבות בד.
4.יוצרים מכל כדור נקניק ארוך על משטח עבודה נקי. מניחים על מגש אפייה מכוסים בנייר אפייה מקומח ומתפיחים כשעה - שעה וחצי נוספות ב -180 מעלות. בתוך התנור מחממים מגש אפייה.
5.מוזגים זרעי חמניות על החלות ואופים כ 30-35 דק' בתנור עם אדים ומניחים להתקרר לטמפ' החדר על רשתות צינון.

בחזרה לארז בגליל - עונה 2

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.