מתכון לעוף בסלסת שומר

 
 
עודכן 07:53 27/02/2010
ארז בגליל, ערוץ 10

טכניקה פשוטה להכנת "תרנוגלת מגוהצת" שתקבל את כל הטעמים והניחוחות של השומר בצירוף סלסה פיקנטית

 
 
 
 
 

חומרים:

תרנגולת שמנמנה עם עור מושלם
לתרנגולת:
חצי כוס עלי שומר פנימיים
גרידה מלימון אחד
פלפל לבן גרוס דק
מלח ים גס
לימון בשל
שליש כוס שמן זית ליצ'ינו

לסלסה:
2 שומרים צעירים
קורט זעפרן
כוס פטרוזיליה
פלפל ירוק קצוץ דק
כף דבש
לימון בשל
3-4 כפות שמן זית ליצ'ינו

אופן הכנה:

1.קוצצים את עלי השומר ומערבבים עם מיץ הלימון, הפלפל הלבן הגרוס וגרידת הלימון.
2. פותחים את התרנגולת מצד הגב ומשטחים את התרנגולת ל"פרפר". לוחצים את התרנגולת כדי שתשטתח לגמרי ולשים את בשר התרנגולת והעור על עלי השומר הלימוני שהכנתם. מוסיפים שמן זית ונותנים לתרנגולת לנוח במקרר כשעה.
3.בינתיים מחממים מחבת ברזל גדולה מאוד (ברזל יצוק) ומניחים את התרנגולת לצלייה כשצד העור פונה למחבת. מניחים על התרנגולת מחבת נוספת ומניחים מעליה משקולת כדי לגהץ את התרנגולת. אחרי 10 דק' הופכים וצולים בצידה השני.
4.הסלסלה: קוצצים את השומרים הצעירים לקוביות קטנות. פותחים את הזעפרן ב -2 כפות מים חמים ומניחים בצד ל- 20 דק'. מתבלים את קוביות השומר במלח, מיץ לימון, הזעפרן הפתוח, פלפל החריף ושמן הזית.

בחזרה לארז בגליל - עונה 2

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.