מתכון לסלט שעועית "בובעס" ושומר

 
 
עודכן 07:53 27/02/2010
ארז בגליל, ערוץ 10

סלט רענן שיכול לתפקד כתוספת למנה עיקרית עם שעועית, עלי אורוגולה, זיתים ופלפל ירוק חריף

 
 
 
 
 

חומרים:

2 כוסות שעועית בובעס מושרת 12 שעות במים מינרלים
3 שומרים צעירים
1 כוס זיתי טאסוס מגולענים קצוצים דק
2 כוסות עלי אורוגולה צעירים
2-3 כפות לימונים כבושים קטנים קצוצים דק (ללא גלעינים)
1 לימון בשל
מלח ים גס
פלפל ירוק חריף מגולען קצוץ דק
5 כפות שמן זית

אופן הכנה:

1. מחליפים את המים בהם הושרתה השעועית. מציפים במים מינרלים ומביאים לרתיחה קצרה של 5 דק'. מחליפים מים וממשיכים בבישול כשעה וחצי - שעתיים עד שהשעועית מתרככת, אבל לא מתפוררת.
2. שוטפים היטב את השומרים ופורסים לפרוסות אורך דקיקות. משרים במי קרח בקערה ומחכים כחצי שעה.
3.מסננים את פרוסות השומר ומערבבים עם מיץ הלימון, הלימון הכבוש והפלפל הירוק הקצוץ. מסננים את השעועית ומערבבים עם פרוסות השומר. מתבלנים בזיתי הטאסוס הקצוצים ובלימון הכבוש.
4. מוסיפים את עלי האורוגולה ומערבבים קלות. מגישים מייד.

בחזרה לארז בגליל - עונה 2

 
עוד כתבות במדור ארז בגליל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.