מתכון לארטישוק ממולא

 
צילום: אילוסטרציה: ואפשר גם לטבול
 
עודכן 08:04 19/02/2010
שמחה לסרי, על הבוקר י

שמחה לסרי מתארחת בתכנית הבוקר ומביאה את המתכון הביתי שלה לארטישוקים ממולאים לשולחן שישי

 
 
 
 
 

מצרכים:

10 ארטישוקים טריים
600 גרם בשר טחון עדין
בצל גדול
3 ביצים
1 כוס אפונה
1/2 כוס גזר גמדי

אופן הכנה:

1. מנקים 10 ארטישוקים מכל העלים, חותכים רק את התחתיות שלהם, משרים במי לימון כדי שלא ישחירו ומבשלים כמה דקות במים רותחים.
2. הכנת המילוי: מגרדים את הבצל ומוסיפים לבשר. מוסיפים ביצה, כף אבקת מרק בצל ופלפל ומלח לפי הטעם.
3. לשים את הבשר וממלאים את התחתיות המבושלות בכף מלאה.
4. מכינים צלחת קמח וצלחת עם שתי ביצים טרופות וכף רסק עגבניות. לוקחים כל תחתית עוטפים בקמח וטובלים בתוך הביצה.
5. שמים את הארטישוקים הממולאים במחבת עם שמן רותח, קודם כול עם הצד של הבשר לשמן ורק אח"כ הצד השני.
6. מסדרים את הארטישוקים המטוגנים בסיר שטוח שבתחתיתו, אפונה וגזר גמדי, מוסיפים חלק משמן הטיגון, מיץ לימון ומעט מים לסיר.
7.מבשלים על אש קטנה במשך חצי שעה.

 
עוד כתבות במדור המאמות מבשלות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.