בנויים לקשר

 
עודכן 09:26 19/02/2010
מגי ביבי-פיינגולד, על השולחן

שחור ולבן, מתוק וחמצמץ, שחיתות ובריאות - שוקולד וגבינה, כדרכם של ניגודים, גם משלימים זה את זה ועושים אחד לשני רק טוב. משקיות פילו במילוי גבינה ורוטב שוקולד ועד עוגת גבינה בציפוי שוקולד מריר

 
 
 
 
 
קשה להחליט באיזה רוטב לטבול קודם
קשה להחליט באיזה רוטב לטבול קודם צילום: דניה ויינר
החיבור בין שוקולד לגבינה מוציא את המיטב משניהם. המתיקות מתאזנת עם החמצמצות, והלבן מוסיף גוונים לשחור. הגבינה תורמת לשוקולד טעם קרמי ועשיר, ואוהבי הגבינה חוגגים פעמיים.
השתמשתי כאן במגוון גבינות מ-40% ועד 5% בשילוב תבלינים טריים, שמוסיפים טעם ועניין חדשים באפייה: ג'ינג'ר טרי, עלי נענע, תרמילי הל קלויים וטחונים, שברי פולי קפה - כל אלה מוסיפים קראנצ'יות, מרעננים ומעדכנים מתכונים קלאסיים ומוסיפים להם חן.

שקיות פילו ממולאות גבינת שמנת ברוטב שוקולד
את שקיות הפילו הפריכות מגישים בשני רוטבי שוקולד.

חומרים ל-18 יחידות:
לבצק:
3 דפי פילו
2 כפות רכז תפוזים קפוא
50 גרם חמאה
למלית:
1 חב' (250 גרם) גבינת פילדלפיה או גבינת שמנת אחרת
1/4 כפית הל טחון טרי
1/4 כפית ציפורן
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
50 גרם אבקת סוכר
לרוטב שוקולד אספרסו:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
20 גרם חמאה
100 מ"ל שמנת מתוקה
¼ כוס קפה מרוכז (2 שוטים של אספרסו או ¼ כוס מים רותחים עם 2 כפיות קפה נמס מגורען)
לרוטב שוקולד פסיפלורה:
150 גרם שוקולד לבן קצוץ
100 מ"ל שמנת מתוקה
תכולה של 5 פסיפלורות

- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את המלית: מערבבים גבינה עם כל התבלינים ויוצרים כדורים קטנים.
- מכינים את הבצק וממלאים: מחממים חמאה עם רכז תפוזים עד שהחמאה נמסה.
- חותכים את דפי הפילו ל-12 יח' כל אחד. מורחים את החמאה על הריבועים. מניחים 3 שכבות פילו זו על גבי זו. מניחים כדור גבינה במרכז עלה פילו, סוגרים ואופים את השקיות 7-6 דקות, עד שהפילו זהוב ופריך.
- מכינים רוטב אספרסו: מביאים לרתיחה שמנת, יוצקים על השוקולד, מוסיפים חמאה ואספרסו, מערבבים היטב.
- מכינים רוטב פסיפלורה: מביאים לרתיחה שמנת, יוצקים על השוקולד הלבן. מוסיפים פסיפלורה ומערבבים.
- מגישים את שקיקי הפילו בליווי הרטבים
 
קלה להכנה ומתוחכמת בטעמיה
קלה להכנה ומתוחכמת בטעמיה צילום: דניה ויינר
עוגת גבינה בציפוי שוקולד מריר
את המתכון הזה כדאי לגזור ולשמור עד חג השבועות. התוצאה היא עוגת גבינה מושלמת במראה ומיוחדת לאוהבי השוקולד, קלה להכנה ומתוחכמת בטעמיה.

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לקלתית:
150 גרם חמאה בטמפ' החדר
½ כוס סוכר
½1 כוסות קמח
½ כוס אבקת קקאו
קורט מלח
למלית:
800 גרם גבינת שמנת טבעית
250 גרם גבינת מסקרפונה
¼1 כוסות סוכר
2 ביצים
½1 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
לגנאש:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
150 מ"ל שמנת מתוקה

- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הקלתית: מקציפים חמאה עם סוכר במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק.
- מרדדים את הבצק ומניחים על בסיס ודפנות התבנית. מקפיאים שעה.
- אופים את הקלתית כ-25 דקות אפייה עיוורת.
- מורידים את חום התנור ל-170 מעלות.
- בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את שני סוגי הגבינה בקערת מיקסר עם וו גיטרה (לא מקצף). מוסיפים סוכר בהדרגה, את הביצים אחת אחת ולבסוף ג'ינג'ר.
- אופים שוב: יוצקים את המלית לתוך הקלתית האפויה ומחזירים לתנור. מניחים כלי חסין חום עם מים בתחתית התנור (כדי למנוע היווצרות קרום קשה על העוגה). אופים כ-25-20 דקות. מוציאים מהתנור.
- מכינים את הגאנש ומגישים: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הגנאש על עוגת הגבינה, מקררים ומגישים.
 
מאפינן משודרג עם הפתעת שוקולד מתפרצת
מאפינן משודרג עם הפתעת שוקולד מתפרצת צילום: דניה ויינר
עוגות אישיות מבצק גבינה ממולאות בקרם שוקולד
מעדן אמיתי לאוהבי השוקולד והגבינה. סוג של מאפין משודרג עם בצק גבינה נימוח והפתעת שוקולד מתפרצת, שממתינה בפנים לביס הראשון.

חומרים ל-18 מאפים:
למלית שוקולד:
80 מ"ל שמנת מתוקה
2 ענפי נענע
80 גרם שוקולד מריר קצוץ
לעוגת ספוג-גבינה:
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
175 גרם חמאה רכה
150 גרם אבקת סוכר
3 ביצים
250 גרם קמח תופח
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
4 כפות גבינה לבנה 5%
2 כפות חלב

- מכינים את המלית לפחות שעה מראש (אפשר עד שבוע ולשמור במקפיא): מרתיחים שמנת מתוקה עם נענע ומשהים לשעה. מסלקים את העלים.
- מחממים שוקולד על ביין מארי. כשהשוקולד נמס, מוזגים עליו את השמנת המתובלת ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- מעבירים למקרר לשעתיים, עד שאפשר ליצור כדורים. מגלגלים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומקפיאים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את בצק הגבינה: ממיסים שוקולד לבן בעדינות מעל ביין מארי. מערבבים עד שהשוקולד נמס ומסירים מהאש.
- מקציפים חמאה עם אבקת סוכר בקערת מיקסר. מוסיפים ביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה, עד לקבלת תערובת אחידה. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים תוך כדי ערבוב קמח, מלח, את השוקולד המומס, תמצית וניל, גבינה ולבסוף חלב.
- ממלאים תבניות סיליקון אישיות בתערובת עד מחצית גובהן, מניחים כדור שוקולד ונענע בכל אחת ומכסים בבצק גבינה עד גובה שלושת רבעי התבנית. אופים כ-20 דקות.
- מגישים את המאפים חמימים - אפשר ורצוי עם קרם אנגלז.
 
 
עוד כתבות במדור פינוקי שוקולד
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.