מתכון לאוזני המן במילוי קרם שקדים ותותים

 
 
עודכן 20:12 27/02/2010

ורסיה חושנית לאוזני המן עם קרם שקדים וחתיכות תותים מענגות

 
 
 
 
 

לבצק אוזני המן:

100 גרם סוכר (חצי כוס)

200 גרם חמאה

קורט מלח

תמצית וניל

זסט מלימון אחד

זסט מתפוז אחד

1 ביצה

300 גרם קמח (כוס וחצי)

 

לקרם שקדים: 

125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

125 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)

125 גרם ביצים בטמפרטורת החדר (2 ביצים וחצי)

15 גרם רום כהה (כף וחצי)

125 גרם אבקת שקדים (חצי כוס)

25 גרם קורנפלור מנופה (2 כפות)

25 גרם קמח מנופה (2 כפות)

5 תותים חתוכים לקוביות.

 

אופן הכנה:

1. להכנת הבצק: במיקסר עם גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר, תמצית הווניל והמלח למסה הומוגנית ותפוחה.

2. מוסיפים את הביצה בהדרגה ומערבבים עד שהיא נבלעת בתערובת החמאה.

3. מוסיפים את  כל הקמח במהירות האיטית ביותר במיקסר ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

4. מוציאים את הבצק מהמיקסר, יוצרים מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים במקרר לפחות לשעה.

5. להכנת קרם השקדים: במיקסר עם גיטרה, שמים בקערה את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת מרקם קרמי אחיד.

6. מערבבים את הרום והביצים, מוסיפים בהדרגה לחמאה במהירות נמוכה ומערבבים עד שהמסה אחידה.

7. מוסיפים את אבקת השקדים, הקורנפלור והקמח, וברגע שהמסה אחידה, עוצרים את המיקסר ומכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.

8. להכנת אזני ההמן: מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ וקורצים עיגולים עם רינג או כוס גדולה בקוטר 10 ס"מ.

9. מניחים את עיגולי הבצק על תבנית אפייה ומורחים את השוליים של כל עיגול בביצה טרופה.

10. בעזרת כפית מניחים את קרם השקדים במרכז העיגול, יוצרים משולש בעזרת האצבעות ומהדקים היטב.

11. אופים בתנור בחום של 165 מעלות כ-20-25 דקות.

12. לאחר שאוזני ההמן מתקררות, חותכים קוביות מתותי שדה טריים ומניחים על קרם השקדים.

 

טיפ להגשה: אוהבי הקצפת מוזמנים להקציף 100 מ"ל שמנת מתוקה עם 50 גרם אבקת סוכר ומעט תמצית וניל, לזלף על קרם השקדים ולהניח את קוביות התותים על השמנת המוקצפת.

 

המתכון באדיבות שף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, ראש מגמת פטיסרי בבית הספר הגבוה לקולינאריה, "בישולים".

 

לוח המרת מידות ומשקל >>

מתכונים נוספים במדור אוזני המן >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפורים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.