מתכון לאוזני המן במילוי גבינה מתוקה

 
 
עודכן 14:53 21/02/2010

אוזני המן בגרסה החלבית במילוי גבינה מתוקה מנוקדת בצימוקים ואבקת סוכר מעל

 
 
 
 
 

לבצק אוזני המן:

100 גרם סוכר (חצי כוס)

200 גרם חמאה

קורט מלח

תמצית וניל

זסט מלימון אחד

זסט מתפוז אחד

1 ביצה

300 גרם קמח (כוס וחצי)

 

למילוי גבינה:

300  גרם גבינת כחושה לאפייה או גבינה חצי אחוז

100 גר אבקת סוכר (חצי כוס)

30 גר קורנפלור (כף וחצי)

30 גרם קמח (כף וחצי)

תמצית וניל

זסט מתפוז ולימון אחד

ביצה

קורט  מלח

60 גרם צימוקים (4 כפות)

 

אופן הכנה:

1. להכנת הבצק: במיקסר עם גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר, תמצית הווניל והמלח למסה הומוגנית ותפוחה.

2. מוסיפים את הביצה בהדרגה ומערבבים עד שהיא נבלעת בתערובת החמאה.

3. מוסיפים את כל הקמח במהירות האיטית ביותר במיקסר ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

4. מוציאים את הבצק מהמיקסר, יוצרים מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים במקרר לפחות לשעה.

5. להכנת המילוי: מערבבים יחד את הגבינה, הביצים, זסט הלימון והתפוז ותמצית הווניל.

6. מוסיפים את הביצים והמלח ומערבבים היטב.

7. מנפים את הקמח והקורנפלור יחד ומערבבים היטב, מוסיפים את הצימוקים, בוחשים ושומרים במקרר.

8. להכנת אזני ההמן: מרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ וקורצים עיגולים עם רינג או כוס גדולה בקוטר 10 סנטימטרים.

9. מניחים את עיגולי הבצק על תבנית אפייה ומורחים את השוליים של כל עיגול בביצה טרופה.

10.  בעזרת כפית מניחים את המילוי במרכז העיגול, יוצרים משולש בעזרת האצבעות ומהדקים היטב.

11. אופים בתנור בחום של 165 מעלות כ-20-25 דקות.

 

המתכון באדיבות שף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, ראש מגמת פטיסרי בבית הספר הגבוה לקולינריה, "בישולים".

 

לוח המרת מידות ומשקל >>

מתכונים נוספים במדור אוזני המן >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפורים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.