מתכון לאוזני המן במילוי פרג

 
חוזרים למסורת
חוזרים למסורת צילום: מיכל בראל
 
עודכן 09:20 23/02/2010

הכי טעים - הכי פשוט. חוזרים למקורות עם אוזני המן במילוי עדין של פרג

 
 
 
 
 

 חומרים לבצק:

 600 גרם חמאה

 380 גרם סוכר

 240 גרם ביצים

 2 כפות וניל

 120 גרם אבקת שקדים

 1 קילו קמח

 

אופן הכנת הבצק:

1.מקציפים את החמאה והסוכר בגיטרה של המיקסר, מוסיפים את הביצים והווניל עד לקבלת תערובת אחידה. מוספים את אבקת השקדים והקמח באיטיות למיקסר עד לקבלת בצק אחיד.

2.מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ. קורצים את הבצק לגודל הרצוי.

 

חומרים למילוי פרג:

120 מ"ל חלב

120 גרם סוכר

גרידת לימון מרבע לימון

200 גרם פרג טחון

40 גרם חמאה

 

אופן הכנת המילוי:

1. מרתיחים את החלב עם הסוכר ומוסיפים את גרידת הלימון.

2. מוסיפים את הפרג לחלב ומרתיחים שוב. לאחר הרתיחה מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסת החמאה. נותנים לתערובת להתקרר.

 

אופן הכנת אוזן המן:

1.מוסיפים כפית ממילוי הפרג במרכז עיגול הבצק ויוצרים משולש.

2.אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. אופים כ-10 דקות עד לקבלת גוון חום.

  

המתכון באדיבות רן בן דוד, קונדיטור ראשי של רשת "קפה גרג".

 

לוח המרת מידות ומשקל >>

מתכונים נוספים במדור אוזני המן >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפורים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.