אוזני המן מבצק שמרים

 
 
עודכן 08:21 26/02/2010

מיקי שמו מפתיע עם אוזני המן מבצק שמרים ובמילוי שחוזר למקורות

 
 
 
 
 

רשימת חומרים לבצק:

1 ביצה

1/4 כוס חלב

2/3 כוס א.סוכר

1 כפית תמצית וניל

250 גר' חמאה

500 גר' קמח (1/2 3 כוסות)

10 גר' שימרית (1 כף)

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה אתהביצה, החלב, א.הסוכר, ת.הווניל והחמאה.

2. מוסיפים את הקמח והשימרית וממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית.

3. מחלקים ל-3 חלקים, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ללילה.

 

מלית פרג:

3 כוסות פרג

1 כוס סוכר

11/4 כוסות חלב

חצי חבילת חמאה

גרירת לימון מ-1 פרי

1 חלבון

4 כפות אגוזים

2 כפות צימוקים

 

אופן הכנת המלית:

מרתיחים חלב, סוכר, חמאה וגרירת לימון. מסירים מן האש ומוסיפים פרג, אגוזים וצימוקים. נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות ומוסיפים את החלבון.

 

אופן הכנת אוזני המן:

1.מרדדים את הבצק בעובי של עד 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס.

2.בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול 1/2 כפית פרג מהמלית ומקפלים לצורת משולש.

3.על גבי תבנית המרופדת בנייר אפייה, מניחים את אוזני המן במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשני ואופים בטמפ' 170 מעלות במשך 13-15 דקות.

 

לוח המרת מידות ומשקל >> 

מתכונים נוספים במדור אוזני המן >>

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפורים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.